Valkoisen talon entisistä lehdistöpäälliköistä tulee tv-tähtiä

Yhdysvalloissa kaksi Valkoisen talon entistä lehdistöpäällikköä siirtyy tv-kasvoiksi.

Sarah Sandersista tulee oikeistoon kallellaan olevan Fox News -televisiokanavan poliittinen kommentaattori, ja Sandersin edeltäjä Sean Spicer nähdään ABC-televisioyhtiön Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Sanders jätti tehtävänsä presidentti Donald Trumpin hallinnossa kesä-heinäkuun vaihteessa ja aloittaa Foxilla syyskuussa. Hän ei kertonut lähdön syytä.

Aiemmin useita Foxin työntekijöitä on päätynyt Trumpin alaisiksi. Esimerkiksi Foxissa johtotehtävissä työskennellyt Bill Shine siirtyi ensin Valkoisen talon viestintäjohtajaksi, minkä jälkeen hän liittyi Trumpin toisen kauden presidentinvaalikampanjaan. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert on puolestaan Foxin entinen uutisankkuri.

Ristiriitainen suhde lehdistöön

Spicer jätti Valkoisen talon lehdistöpäällikön tehtävät kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen. Sekä Spicerilla että Sandersilla oli ristiriitainen suhde lehdistöön. Spicer joutui lehdistön pilkan kohteeksi heti Trumpin virkaanastumisen jälkeen väitettyään, että virkaanastujaisia seurasi laajin yleisö koskaan. Useat valokuvat kuitenkin todistivat, että ainakin Washingtonin keskustassa virkaanastujaisia seurannut yleisö oli pienempi kuin Barack Obaman virkaanastujaisissa vuonna 2009.

Sarah Sanders sai pestinsä aikana kritiikkiä lehdistön kysymysten välttelystä ja suoranaisen valheellisista lausunnoista. Erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan raportti paljasti, että Sanders oli myöntänyt tutkijoille antaneensa medialle valheellista tietoa FBI:n johtajan James Comeyn erottamiseen liittyen. Sanders on myös syyttänyt viestimiä "valeuutisten" levittämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.