Venäjä: Britannia teki itse myrkkyiskun tai oli kyvytön pysäyttämään terrorihyökkäystä

Venäjä ilmoittaa, että Britannia joko teki itse maassa tapahtuneen myrkkyiskun, tai sitten saarivaltio oli kyvytön estämään "terrorihyökkäyksen".

Venäjä myös tyrmäsi keskiviikkona Britannian väitteet, että iskussa olisi käytetty kemiallista asetta, Novitshok-hermomyrkkyä. Armeijatason hermomyrkky olisi surmannut heti lukuisia ihmisiä myrkytyspaikalla, vakuutti asevalvonnasta Venäjän ulkoministeriössä vastaavan osaston johtaja Vladimir Jermakov.

Hänen mukaansa se, mitä Britannian Salisburyn kaupungissa tapahtui, oli kuitenkin jotain täysin toisenlaista.

Myrkytyksen uhreiksi joutuivat venäläinen ex-kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä. He ovat edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa.

Venäjän ja Britannian suhteet ovat heikentyneet jäisiksi myrkkyiskun jälkeen. Maakaksikko on äskettäin muun muassa karkottanut toistensa diplomaatteja.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson sanoi alkuviikolla, että Venäjän yritys kiistää osallisuutensa Salisburyn hermomyrkkyhyökkäykseen muuttuu koko ajan absurdimmaksi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov varoitti keskiviikkona Britanniaa siitä, että Venäjä kostaa "Venäjän vastaiset toimet". Lavrov otti asiaan kantaa Japanin-vierailullaan.

Venäjä kostaa vastavuoroisuuden periaatteen mukaisesti, Lavrov sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Britannia: Venäjä levittää valheita ja väärää tietoa