Venäjä allekirjoitti Georgian tulitaukosopimuksen

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on allekirjoittanut tulitaukosopimuksen Georgian kanssa Etelä-Ossetian konfliktin päättämiseksi.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili allekirjoitti Ranskan välittämän sopimuksen jo eilen Yhdysvaltojen puolustusministerin Condoleezza Ricen vierailun yhteydessä.

Ranskan presidentinkansliasta kerrottiin aiemmin, että Medvedev on luvannut noudattaa tulitaukoesitystä ja vetää joukkonsa Georgiasta.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon keskustelee tänään Georgian tilanteesta Yhdysvaltojen, Venäjän ja Georgian YK-lähettiläiden kanssa.

YK:n turvallisuusneuvosto kinasteli eilen sopimustekstin sisällöstä, sillä Venäjä ei hyväksynyt mainintaa Georgian alueellisen yhtenäisyyden kunnioittamisesta.

Yhdysvallat jatkaa Georgian kriisin ratkomista länsimaisten kumppaniensa kanssa ensi viikolla. Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush on ilmoittanut, että ulkoministeri Condoleezza Rice matkustaa Brysseliin, missä hän osallistuu sotilasliitto Naton ulkoministerien ylimääräiseen kokoukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.