Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia, kertoo Venäjän ulkoministeriö. Diplomaateilla on viikko aikaa poistua maasta.

Venäjän toimi oli vastaveto sille, että Saksa karkotti aiemmin tässä kuussa kaksi venäläisdiplomaattia.

Saksa teki karkotuspäätöksen Berliinissä elokuussa tehdyn murhan takia. Syyttäjien mukaan Venäjä tai siihen kuuluva Tshetshenian tasavalta saattaa olla entisen tshetsheenikapinallisen surman takana.

Saksan ulkoministeriön tiedottajan mukaan Venäjän vastaveto "antaa väärän signaalin ja on perusteeton". Samalla hän varoitti, että Saksa saattaa siksi ryhtyä lisätoimiin.

Polkupyörällä liikkunut mies ampui 40-vuotiasta entistä tshetsheenikapinallista kaksi kertaa päähän Berliinin Kleiner Tiergarten -puistossa elokuun lopulla.

Teosta epäiltynä on vangittu venäläismies, jota vastaan on nostettu murhasyyte.

Venäjä on kiistänyt Saksassa esitetyt syytökset.

Surmattu oli hakenut Saksasta turvapaikkaa

Tutkivien kansalaisjournalistien ryhmän Bellingcatin mukaan venäläismies liikkui väärällä nimellä ja passilla. Passin numeron kerrottiin johtaneen Venäjän sisäministeriön yksikköön, jonka tiedetään toimittaneen henkilöpapereita Venäjän sotilastiedustelulle.

Venäläismiestä on aiemmin epäilty venäläisen liikemiehen murhasta Moskovassa 2013. Myös tuolloin uhri surmattiin polkupyörän selästä, Bellingcat kertoi.

Berliinissä elokuussa surmattu 40-vuotias mies oli Georgian kansalainen, joka taisteli tshetsheenikapinallisten riveissä Tshetshenian toisessa sodassa vuosina 1999–2002.

Viime vuodet hän oli asunut Saksassa, mistä oli myös hakenut turvapaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ensimmäinen Euroopassa tapahtunut koronavirustartunta vahvistettu Saksassa – virustartunta myös Japanissa

Tutkija: Valko-Venäjä ei liiku mihinkään EU:n ja Venäjän välissä – Valko-Venäjän ja Venäjän suhde on pattitilanteessa, mutta lähentymisen länteen taas estää presidentti Lukashenkon haluttomuus uudistuksiin

Analyysi: Koronaviruksesta on esitetty kovia väitteitä ilman todisteita – se pitäisi vielä selvittää, mikä on Wuhanissa toimivan korkean riskin viruslaboratorion rooli epidemiassa

Israelin Netanjahu ei vaadikaan syytesuojaa korruptiosyytöksiltä

Trumpin puolustustiimi ei kommentoinut Boltonin väitteitä, vaan keskittyi hyökkäämään Bidenia vastaan

Kolumni: Holokaustiin liittyy velvollisuus muistaa – vai velvollisuus ajatella?

Trump esittelee Lähi-idän rauhansuunnitelmansa

Kiinassa todettu jo yli 100 koronaviruskuolemaa, vahvistettujen tartuntojen määrä pomppasi yli 4  000:een – asiantuntijat ennustavat tartuntojen jatkuvan vähintään kuukausia

USA:n viranomaiset: Prinssi Andrew'n yhteistyöhalu Epsteinin seksuaalirikostutkinnassa nolla

Auschwitziin palanneet selviytyjät muistelivat kipeitä kokemuksiaan muistojuhlassa: "Minun on yhä vaikea palata tänne"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.