Venäjä valmistelee toimia Britanniaa vastaan: "Toimiin ryhdytään mahdollisimman pian"

Venäjän ulkoministeriö: Poliittista sirkusta, jolla lietsotaan hysteriaa.

Venäjä valmistelee toimia Britanniaa vastaan, koska Britannia ilmoitti eilen muun muassa karkottavansa 23 venäläisdiplomaattia. Venäjän aikeista kertoi ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova tiedotustilaisuudessa.

Zaharovan mukaan vastatoimiin ryhdytään mahdollisimman pian. Hänen mukaansa Venäjää kohtaan tapauksessa esitetyt syytökset ovat mielettömiä.

Zaharova pahoitteli, että Britannia ei ole ryhtynyt minkäänlaiseen yhteistyöhön Venäjän kanssa venäläisagentti Sergei Skripalin murhayrityksen selvittämiseksi.

Hänen mukaansa Venäjän Lontoon-lähetystö on toimittanut Britannian ulkoministeriölle useita nootteja, joissa on toivottu yhteistyön käynnistämistä tapauksen selvittämiseksi.

– Britannia ei ole toimittanut Venäjälle minkäänlaisia yksityiskohtia tai lisätietoja, jotka voisivat valaista tapahtunutta, ei kahdenkeskisesti eikä kansainvälisten järjestöjen kautta, Zaharova sanoi.

Venäjä on toivonut Britannialta muun muassa näytteitä murhayrityksessä käytetystä hermomyrkystä.

Zaharovan mukaan Skripalin murhayrityksen jälkeiset tapahtumat ovat olleet poliittista sirkusta, jolla lietsotaan Venäjän vastaista hysteriaa.

Venäjän tiedustelupalvelun entinen eversti ja kaksoisagentti Sergei Skripal sekä hänen tyttärensä yritettiin murhata Britannian Salisburyssa maaliskuun 4. päivä Novitshok-hermomyrkyllä, jota on valmistettu Venäjällä sotilaskäyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valkoinen talo sanoo jakavansa Britannian näkemyksen Venäjän syyllisyydestä ex-agentin myrkytykseen

Selkkaus paisuu: Venäjä ilmoittaa kostavansa pian Britannialle

Presidentti Niinistö: Venäjän myötävaikutus murhayrityksen selvittämiseksi tarpeen – "erittäin vakava isku kansainväliselle turvallisuudelle"

Britannia ryhtyi toimiin Venäjää vastaan: karkoittaa 23 venäläisdiplomaattia, maan johto ei osallistu jalkapallon MM-kisoihin