Venäjä varoittaa seurauksista Yhdysvaltain johtaman Syyria-iskun takia

Yhdysvallat ei kertonut Venäjälle iskuista etukäteen muuta kuin sen, että varoitti normaaleita kanavia pitkin venäläisiä liikkeistä ilmatilassa.

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov on varoittanut seurauksista Yhdysvaltain johtaman Syyria-iskun takia. Antonov julkaisi Facebookissa tiedotteen sen jälkeen, kun Yhdysvallat, Britannia ja Ranska olivat iskeneet Syyriaan varhain Suomen aikaa.

Antonov sanoo myös, että Venäjän presidentin loukkaamista ei voida hyväksyä.

Yhdysvallat ei kertonut Venäjälle iskuista etukäteen muuta kuin sen, että varoitti normaaleita kanavia pitkin venäläisiä liikkeistä ilmatilassa, kertoo Pentagon.

Pentagonin mukaan kohteet Syyriassa valittiin niin, että vältettiin osumasta Venäjän sotajoukkoihin. Kohteiden valinnassa painoi myös siviiliuhrien välttäminen.

Pentagonin mukaan USA liittolaisineen iski Syyriassa kolmeen kohteeseen. Joukot iskivät kemiallisten ja biologisten aseiden tutkimuskeskukseen, kemiallisten aineiden säilytyslaitokseen ja varastoon, jossa oli kemiallisiin aseisiin liittyvää kalustoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mika Aaltola: Syyria-iskun tarkoituksena oli osoittaa rajat presidentti Bashar al-Assadille

BBC: Syyrian hallitus sanoo saaneensa "aikaisen varoituksen" Venäjältä länsimaiden iskusta

Venäjä: Yhdysvallat iski juuri, kun Syyrialla oli mahdollisuus rauhaan

Ranska julkaisi videon hävittäjiensä lähdöstä – iskivät Syyriaan aamuyöllä

Pentagon: USA, Britannia ja Ranska iskivät Syyriassa kolmeen kohteeseen

Pentagon: Yhdysvallat ei kertonut Venäjälle iskuista etukäteen – varoitti normaaleja kanavia pitkin liikkeistä ilmatilassa

Pentagon: Isku Syyriaan on tällä erää ohi