Venäjä varoitti ulkovaltoja sekaantumasta Ukrainan asioihin

Venäjä varoittaa ulkovaltoja sekaantumisesta Ukrainan sisäisiin asioihin. Pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan ulkovaltojen johtajat voivat tavata opposition edustajia, mutta eivät osallistua opposition tilaisuuksiin.

- Opposition ja sen johtajien tapaaminen sopii hyvin, se on täysin normaalia. Mutta tässä osallistutaan poliittisiin tapahtumiin ja sellaiseen tapahtumaan, joka on järjestetty vastoin mielenosoituksia koskevia, voimassaolevia sääntöjä. Tällaisella osallistumisella on, anteeksi vain, yksinkertainen nimikin: sekaantuminen sisäisiin asioihin, Medvedev sivalsi televisiohaastattelussa perjantaina.

Medvedev viittasi puheellaan Saksan ulkoministeriin Guido Westerwelleen, joka keskiviikkona käveli yhdessä oppositiojohtajien kanssa Kiovan keskustan Itsenäisyyden aukiolla.

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Ukrainassa. Poliisi uhkasi eilen koventaa otteitaan, jos hallintorakennuksia saartavat protestoijat eivät noudata määräystä saarron lopettamisesta. Mielenosoittajat ovat kuitenkin vannoneet jatkavansa protesteja.

Mielenosoituksissa on vaadittu presidentti Viktor Janukovitshin eroa siitä asti, kun tämä ilmoitti, että Ukraina ei allekirjoita EU:n kanssa yhteistyösopimusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.