Venäläinen matkustajakone putosi Moskovan lähellä – koneessa 71 ihmistä, ruumiiden jäänteitä löydetty

Interfax: Silminnäkijät huomasivat palavan lentokoneen putoavan.

Venäjän tutkintakomissio on aloittanut Moskovan lähellä tapahtuneen lentoturman tutkinnan. Venäläisen Saratov-lentoyhtiön koneen maahansyöksyssä uskotaan kaikkien koneessa olleiden 71 ihmisen saaneen surmansa.

Kone putosi maahan pian sen noustua Moskovan Domodedovon kentältä. Gazeta.ru-uutissivuston mukaan koneen pilotti olisi ennen putoamista kertonut toimintahäiriöstä ja pyytänyt lupaa pakkolaskuun. Uutissivusto viittaa nimettömiin tutkintalähteisiin.

Matkustajakone oli kotimaan lennolla matkalla Orskiin Uralin alueelle. Konetyyppi on Antonov An-148. Putoamispaikka on Moskovan alueella Argunovon kylän lähellä.

Antonov An-148 -kone maaliskuussa 2010. Kuva: Noah Seelam / Lehtikuva Kuva: Noah Seelam / Lehtikuva
 

Interfax-uutistoimiston mukaan silminnäkijät ovat nähneet palavan lentokoneen putoavan Moskovan alueella. Interfaxin mukaan kahden ruumiin jäänteet on löydetty läheltä putoamispaikkaa. Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan pelastustyöntekijät eivät pääse turmapaikalle tietä pitkin, vaan he joutuvat kahlaamaan jalan paikalle lumen halki.

Lähde Venäjän pelastuspalvelusta kertoo Interfaxille, että koneessa olleilla "ei ole ollut mitään mahdollisuutta" pelastua. Lentokoneen jäänteet ovat pirstoutuneet laajalle alueelle, Interfax kertoo.

Televisiokuvissa näkyy koneen palasia lumessa. Venäjällä on ollut viime päivinä runsaita lumisateita, ja näkyvyyden on kerrottu olleen huono.

Kone katosi tutkasta pian lähdön jälkeen

Moskovan Domodedovon lentoaseman lähde kertoi uutistoimistoille, että kone katosi tutkasta kaksi minuuttia nousun jälkeen.

Koneen määränpää Orsk sijaitsee Venäjän Orenburgin alueella. Alueen kuvernööri kertoo venäläismedialle, että koneessa olleista valtaosa eli yli 60 oli kotoisin Orenburgin alueelta.

Kone putosi Argunovon kylän lähelle. Kuva: Google Earth, CNES / Airbus DigitalGlobe Kuva: Google Earth, CNES / Airbus DigitalGlobe
 

Vuonna 2015 Saratov-lentoyhtiöltä kiellettiin lennot ulkomaille, koska yhtiön koneen ohjaamosta löydettiin ulkopuolinen ihminen. Lentoyhtiö pyysi kumoamaan lentokiellon ja korjasi käytäntöjään. Lupa ulkomaille suuntautuviin charter-lentoihin palautettiin vuonna 2016, kertoo BBC.

Saratov-yhtiö lentää pääasiassa venäläisille kentille ja eräisiin Kaukasian kohteisiin, esimerkiksi Armeniaan, Georgiaan ja Azerbaidzhaniin.

Venäjän liikenneministeriön mukaan turman syynä voivat olla esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika.

Venäläisvalmisteinen lentokone oli seitsemän vuoden ikäinen, ja Saratov-yhtiö osti sen toiselta venäläiseltä lentoyhtiöltä vuosi sitten.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt osanottonsa uhrien omaisille. Myös Suomen ulkoministeri Timo Soini esitti osanottonsa ulkoministeriön Twitter-tilillä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Venäläiskanava julkaisi videon matkustajakoneen putoamispaikalta

Venäjällä sattunut useita vakavia koneturmia 2010-luvulla

Uusimmat

Ulkomaat

Beirutin räjähdyksen jäljiltä on edelleen kateissa kymmeniä ihmisiä – vainajien tunnistamisessakin vaikeuksia

Konflikti, jonka maailma unohti – Länsi-Saharan tilanne on yhä jumissa vuosikymmeniä siirtomaavallan päättymisen jälkeen

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Yön uutiskooste: Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, sanoo tiedusteluviranomainen

"Se olisi aivan kuin ydinpommi" – Hizbollahin johtaja haaveillut jo vuosien ajan ohjusiskusta Haifan sataman ammoniakkivarastoon

Kiinassa pohditaan, miten Hongkongiin syntyvä valtatyhjiö täytetään – vaalien siirtoa vuodella on perusteltu koronaviruspandemialla, mutta se ei välttämättä ole oikea tai ainakaan ainoa syy

CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin – kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa räjähdyksen jäljiltä

Mauritius julisti hätätilan mahdollisen ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen

Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, arvioi Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen – Venäjä taas on ottanut tähtäimeensä demokraattien Bidenin

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 17 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.