Venäläiset naistoimittajat saivat tarpeekseen – syyttävät duuman jäsentä häirinnästä

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja käpälöi ja yritti suudella väkisin, kertoo tv-kanavan varapäätoimittaja.

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaa Leonid Slutskia syytetään seksuaalisesta häirinnästä. Ainakin kolme duumassa työskentelevää naistoimittajaa on kertonut, että Slutski on kähminyt heitä ja yrittänyt suudella väkisin.

Vain yksi naisista, tv-kanava RTVi:n varapäätoimittaja Jekaterina Kotrikadze, on puhunut Slutskin teoista omalla nimellään. Kotrikadze sanoi Slutskin käyneen häneen käsiksi toimistossaan, kun hän meni sinne keskustelemaan haastattelusta.

Slutski edustaa kansallismielistä liberaalidemokraattipuoluetta. Hän kiisti syytökset Facebook-sivuillaan ja kutsui niitä "halpahintaisiksi provokaatioiksi".

Liberaalidemokraattien ryhmänjohtaja Igor Lebedev uhkasi kostaa syytökset kieltämällä TV Rain -kanavan toimittajilta pääsyn duumaan.

Duuman puhemies Vjatsheslav Volodin ilmoitti keskustelleensa asiasta ryhmänjohtajien kanssa ja pyytävänsä duuman etiikkakomiteaa selvittämään asiaa.

– Kuvatut tilanteet huolestuttavat minua, eikä niitä voi painaa villaisella, Volodin sanoi.

Liberaalidemokraattien puheenjohtaja Vladimir Zhirinovski osallistui omalta osaltaan Venäjällä orastavaan #metoo-keskusteluun tv-ohjelmassa, jossa hän nimitti presidenttiehdokas Ksenia Sobtshakia "huoraksi".

Slutskin tapauksen tultua julki myös muutama muu venäläinen naistoimittaja on kertonut samankaltaisista tapauksista.