Viranomaiset vahvistavat: Kaikki venäläisessä matkustajakoneessa olleet 71 ihmistä kuolleet

Saratov-lentoyhtiön kone katosi tutkasta pian sen noustua Moskovan Domodedovon kentältä.

Moskovan lähelle pudonneen matkustajakoneen kaikki 65 matkustajaa sekä kuuden hengen miehistö ovat saaneet surmansa, vahvistavat viranomaiset.

Saratov-lentoyhtiön kone katosi tutkasta pian sen noustua Moskovan Domodedovon kentältä. Turman syy ei ole vielä selvillä, mutta sen tutkinta on aloitettu.

Matkustajakoneen musta laatikko on löytynyt, kertoo venäläinen RT-uutiskanava Venäjän hätätilaministeriöön viitaten. Löytynyt musta laatikko on tallentanut lentäjien ja lennonjohdon käymät keskustelut.

Antonov An-148 -kone maaliskuussa 2010. Kuva: Noah Seelam / Lehtikuva Kuva: Noah Seelam / Lehtikuva

Hätätilaministeriö on julkaissut koneessa olleiden nimilistan.

Saratov-lentoyhtiön kone oli matkalla Moskovasta Orskiin Uralin alueelle, kun se katosi tutkasta pian noustuaan Moskovan Domodedovon kentältä.

Paikallisen median Ural56.ru-sivulla näkyy ahdistuneita omaisia Orskin lentoasemalla, jonne koneen piti laskeutua. Orskin pormestari Andrei Odintsov kertoi televisiossa, että lentoasemalla on psykologeja ja sairaanhoitohenkilökuntaa auttamassa omaisia.

Tutkinta turman syystä aloitettu

Venäjän tutkintakomissio on aloittanut turman syyn tutkinnan.  Venäjän liikenneministeriön mukaan turman syynä voivat olla esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika.

Tutkintakomissio myös kiisti aiemmin esitetyt arvelut, että koneen miehistö olisi ennen putoamista ehtinyt kertoa toimintahäiriöstä.

Tutkijat ovat takavarikoineet Saratov-lentoyhtiön asiakirjoja ja puhuttaneet Domodedovon kentän henkilökuntaa.

 

Interfax-uutistoimiston mukaan silminnäkijät olivat nähneet, että kone oli tulessa ennen kuin se putosi. Lentokoneen jäänteet ovat pirstoutuneet laajalle alueelle, Interfax kertoo.

Televisiokuvissa on näytetty koneen palasia lumessa. Venäjällä on ollut viime päivinä runsaita lumisateita, ja näkyvyyden on kerrottu olleen huono.

Kone katosi tutkasta pian lähdön jälkeen

Moskovan Domodedovon lentoaseman lähde kertoi uutistoimistoille, että kone katosi tutkasta muutama minuutti nousun jälkeen.

Kone putosi Argunovon kylän lähelle. Kuva: Google Earth, CNES / Airbus DigitalGlobe Kuva: Google Earth, CNES / Airbus DigitalGlobe

Koneen määränpää Orsk sijaitsee Venäjän Orenburgin alueella. Alueen kuvernööri kertoo venäläismedialle, että koneessa olleista valtaosa eli yli 60 oli kotoisin Orenburgin alueelta.

Vuonna 2015 Saratov-lentoyhtiöltä kiellettiin lennot ulkomaille, koska yhtiön koneen ohjaamosta löydettiin ulkopuolinen ihminen. Lentoyhtiö pyysi kumoamaan lentokiellon ja korjasi käytäntöjään. Lupa ulkomaille suuntautuviin charter-lentoihin palautettiin vuonna 2016, kertoo BBC.

Saratov-yhtiö lentää pääasiassa venäläisille kentille ja eräisiin Kaukasian kohteisiin, esimerkiksi Armeniaan, Georgiaan ja Azerbaidzhaniin.

Venäläisvalmisteinen lentokone oli seitsemän vuoden ikäinen, ja Saratov-yhtiö osti sen toiselta venäläiseltä lentoyhtiöltä vuosi sitten.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt osanottonsa uhrien omaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Venäjän lentoliikenteessä musta päivä – matkustajakoneen maahansyöksyssä kuoli 71 ihmistä

Venäläinen matkustajakone putosi Moskovan lähellä – koneessa 71 ihmistä, ruumiiden jäänteitä löydetty

Venäläiskanava julkaisi videon matkustajakoneen putoamispaikalta

Venäjällä sattunut useita vakavia koneturmia 2010-luvulla