Viron suojelupoliisin edustaja vietiin väkivalloin Venäjälle

Virossa tuntemattomat henkilöt pakottivat aamulla aseella uhaten Viron suojelupoliisin työntekijän rajan yli Venäjälle. Suojelupoliisin tiedotteen mukaan sieppaus tapahtui aamuyhdeksältä Luhamaan raja-aseman läheisyydessä Kaakkois-Virossa.

Viron suojelupoliisin mukaan sieppausta edelsi radioyhteyksien häirintä Venäjältä. Myös savukranaattia käytettiin.

Siepattu työntekijä oli suojelupoliisin mukaan estämässä rajaa ylittävää rikollista toimintaa.

Suojelupoliisin päällikkö Arnold Sinisalu kertoi iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei työntekijän olinpaikasta ole tietoa.

Viron yleisradion mukaan Sinisalu kertoi tilaisuudessa, että Viron ja Venäjän rajavartiolaitosten edustajat tapasivat aiemmin iltapäivällä sieppauspaikalla. Venäjän edustajan mukaan heillä ei ole sieppauksen kanssa mitään tekemistä. Sieppauksen tekijöistä ei toistaiseksi ole tietoa.

– He uhkasivat asella ja käyttivät väkivaltaa, Sinisalu sanoi Postimees-lehden mukaan.

Sinisalu sanoi, että sieppauspaikalla oli yhteenoton jälkiä ja jalanjäljet veivät Venäjän puolelle. Paikalta ei löytynyt verta, eikä laukauksia tiedetä ammutun.

Viron ulkoministeriö on kutsunut Venäjän suurlähettilään keskustelemaan tilanteesta. Ulkoministeri Urmas Paet kertoo Postimees-lehdessä, että myös Viron Moskovan-suurlähetystö on ollut yhteydessä Venäjän ulkoministeriöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.