WP: New Yorkin putkipommin räjäyttänyt mies sanoo toimineensa Isisin innoittamana

Iskussa haavoittui neljä ihmistä. Heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Yhdysvaltain New Yorkissa putkipommin räjäyttämisestä epäilty mies on sanonut toimineensa äärijärjestö Isisin innoittamana, kertovat viranomaiset. Asiasta uutisoi Washington Post.

Poliisi otti miehen kiinni sen jälkeen, kun Manhattanilla sijaitsevalla bussiasemalla räjähti pommi maanalaisella käytävällä Suomen aikaa eilen iltapäivällä. Iskussa haavoittui neljä ihmistä. Heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kertoi eilen tiedotustilaisuudessa, että mies yritti tehdä terrori-iskun.

New Yorkin poliisi puolestaan julkisti eilen putkipommin räjäyttämisestä epäillyn miehen henkilöllisyyden. Teosta epäilty on 27-vuotias Akayed Ullah. Hän on bangladeshilaistaustainen Brooklynissä asuva entinen taksinkuljettaja.

New Yorkin poliisipäällikkö James O'Neill kertoi räjähteen olleen kiinnitettynä tekijään, joka haavoittui muun muassa käsistään ja vatsastaan. Epäilty otettiin kiinni, ja hänet vietiin sairaalaan hoitoon.

Trump: Lisää maahanmuutto- ja tulliviranomaisia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan New Yorkin tapahtumat osoittavat, että kongressin on kiireellisesti uudistettava maahanmuuttojärjestelmää. Trump kuvailee Yhdysvaltain maahanmuuttojärjestelmää löysäksi ja sanoo sen mahdollistavan sen, että liian moni vaarallinen ihminen pääsee Yhdysvaltoihin.

Tiedotteessaan Trump sanoo, että epäilty Akayed Ullah tuli Yhdysvaltoihin laajennetun perheenyhdistämis -käytännön avulla. Presidenttikaudellaan Trump on yrittänyt lopettaa käytännön, jossa Yhdysvaltoihin tulleet voivat sponsoroida perheenjäseniään Yhdysvaltoihin.

Trump myös viittasi tiedotteessaan kiisteltyyn maahantulokieltoon, joka koskee kuuden muslimienemmistöisen ja kahden muun maan kansalaisia. Trumpin mukaan kielto on "askel kohti turvallisempaa maahanmuuttojärjestelmää".

Lisäksi Trump toivoi kongressin lisäävään maahanmuutto- ja tulliviranomaisten määrää. Trump myös toisti kehotuksensa, jonka mukaan terrorismista tuomittujen pitäisi saada kovin mahdollinen lain sallima rangaistus, mukaan lukien kuolemanrangaistus. Trump on aiemmin vaatinut kuolemanrangaistusta New Yorkin yliajon tekijälle. Lokakuussa Uzbekistanista kotoisin oleva mies ajoi ihmisten päälle pyörätiellä New Yorkissa. Yliajossa kuoli kahdeksan ihmistä ja loukkaantui useita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.