Washington Post: Trumpin ex-kampanjatyöntekijä sanoo Trumpin suudelleen häntä ilman suostumusta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjatyöntekijä sanoo oikeuskanteessa, että Trump suuteli häntä ilman suostumusta kampanjatilaisuudessa elokuussa vuonna 2016. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Washington Post.

Alva Johnsonin mukaan Trump oli tarttunut häntä kädestä, nojautunut lähemmäksi ja yrittänyt suudella huulille. Johnson kertoo yrittäneensä välttää suudelman kääntämällä päätään, mutta Trumpin huulet osuivat hänen suunsa reunaan. Johnsonin mukaan tapahtuneella oli useita todistajia.

Valkoinen talo on kiistänyt tapahtuneen. Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan Johnsonin väite on absurdi.

– Sitä ei koskaan tapahtunut ja se on täysin ristiriidassa useiden todella luotettavien silminnäkijöiden kertomusten kanssa, Sanders sanoo.

Johnson on sanonut, että tapahtuneen näki muun muassa Floridan osavaltion silloinen yleinen syyttäjä Pam Bondi. Bondi kiistää Washington Postille nähneensä epäiltyä suudelmaa.

Johnson syyttää Trumpin vaalikampanjakoneistoa myös siitä, että hänelle maksettiin vähemmän palkkaa hänen sukupuolensa ja etnisen taustansa takia.

Vielä viime vuoden toukokuussa Johnson sanoi radiohaastattelussa Trumpin olevan mitä mukavin ihminen, joka kohtelee kaikkia kuin he olisivat osa perhettä. Johnson sanoi lisäksi odottavansa, että hän saa työpaikan Yhdysvaltojen-lähetystöstä Portugalista.

Johnsonin asianajajan Hassan Zavareein mukaan Johnson oli radiohaastattelun aikaan sidottu vaitiolosopimukseen ja sanoi vain sen, mitä uskoi Trumpin ja Trumpin tukijoiden haluavan.

– Hän vain yritti jatkaa elämäänsä ja hänen työhakemuksensa Portugalin lähetystöön oli vireillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.