YK ei tuominnut Turkin hyökkäystä kurdikohteisiin Syyriassa

Turkki aloitti lauantaina hyökkäyksen Syyrian kurdien YPG-joukkoja vastaan savustaakseen nämä ulos Afrinin alueelta Pohjois-Syyriassa.

YK:n turvallisuusneuvosto ei tuomitse Turkin hyökkäystä kurdikohteisiin Syyriassa tai vaadi maata lopettamaan.

Turvallisuusneuvosto keskusteli aiheesta suljetuin ovin. Ranskan YK-lähettilään Francois Delattren mukaan moni keskusteluun osallistunut toivoi Turkilta malttia.

Turkki aloitti lauantaina hyökkäyksen Syyrian kurdien YPG-joukkoja vastaan savustaakseen nämä ulos Afrinin alueelta Pohjois-Syyriassa. Maanantaina presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmoitti operaation päättyvän vasta kun sen tavoite on saavutettu.

Erdogan on aiemmin ilmaissut, että kun Turkki on saanut Afrinin haltuunsa, se aikoo jatkaa taistelua kurdijoukkoja vastaan idässä Manbijin kaupungissa.

Erdoganin mukaan Turkki on keskustellut asiasta "venäläisten ystävien" kanssa ja sopinut asiasta Venäjän kanssa. Venäjä ei vahvistanut sovun olemassaoloa.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson sanoi olevansa huolissaan Turkin hyökkäyksestä ja muistutti Yhdysvaltojen olevan Syyriassa jihadistien nujertamiseksi.

Syyrian kurdit anoivat puolestaan tukea Yhdysvaltojen johtamalta liittoumalta. Kurdien mielestä Turkin sotilasoperaatio tukee äärijärjestö Isisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.