YK:n hätäavun johtaja myöntää ongelmat Haitissa

YK ei pystynyt vastaamaan riittävän nopeasti Haitin tuhoisaan maanjäristyksen, järjestön humanitaarisen avun koordinaattori John Holmes myöntää.

Holmes sanoi tänään Ruotsin radion haastattelussa, että vaikka vuoden 2004 tsunamista opittiin, Haitin kriisiin vastaaminen on ollut hidasta.

– Tsunamin jälkeen uudistimme järjestelmäämme ja se on nyt paljon paremmin organisoitu. Käytännössä asiat on kuitenkin vaikea saada tapahtumaan riittävässä mittakaavassa ja tarpeeksi nopeasti.

Holmesin mukaan avun perille saamista ovat vaikeuttaneet myös turvallisuushuolet. Hän korosti, että tilanne on haitilaisten lisäksi hyvin turhauttava myös YK:n työntekijöille.

Yhdysvaltain asevoimat on aloittanut tänään uudelleen vaikeasti loukkaantuneiden evakuointilentoja Haitista Floridaan. Lennot keskeytyivät viime viikolla, kun Yhdysvalloissa annettavasta sairaalahoidosta syntyi epäselvyyttä.

Ennen keskeytymistä Haitista ehdittiin toimittaa satoja ihmisiä hoitoon Floridaan.

Maailman elintarvikeohjelma WFP puolestaan kertoi aloittavansa laajan naisille tarkoitetun elintarvikkeiden jakelun Haitissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.