Yhdysvallat jatkaa ilman pysyvää puolustusministeriä – Shanahan luopuu tehtävästään

Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan ei haluakaan jatkaa tehtävässä, ilmoitti presidentti Donald Trump tiistaina. Trumpin mukaan Shanahan on päättänyt, että hän haluaa omistaa enemmän aikaa perheelleen eikä jatka nimitysprosessia.

Trump keskeytti Shanahanin nimitysprosessin sen jälkeen kun tämä kohtasi syytöksiä perheväkivallasta. Liittovaltion poliisin FBI:n taustaselvityksen mukaan Shanahan ajautui väkivaltaiseen yhteenottoon vaimonsa kanssa vuonna 2010.

New York Timesin mukaan Shanahanin ex-vaimo oli syyttänyt, että Shanahan oli lyönyt häntä mahaan. Shanahan on kiistänyt väitteen ja sanonut, että hänen ex-vaimonsa aloitti riidan.

Washington Post kertoo, että Shanahanin vaimo pidätettiin kun tämä oli lyönyt Shanahania kasvoihin ja heidän poikansa pidätettiin erillisestä yhteenotosta, jossa poika oli lyönyt äitiään pesäpallomailalla.

–  Pahoja asioita tapahtuu hyville perheille... ja tämä on tragedia, todella, Shanahan sanoi lehden haastattelussa ja arvioi, että asian ruotiminen julkisuudessa traumatisoi uudelleen hänen lapsiaan, jotka ovat nyt nuoria aikuisia.

Pysyvälle johtajalle olisi tarvetta

Julkaisemassaan tiedotteessa Shanahan sanoi, että menneiden tapahtumien tuleminen julkisuuteen "epätäydellisessä ja harhaanjohtavassa" valossa on piinallista.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on ollut väliaikaisen johtajan ohjaksissa siitä lähtien kun puolustusministeri James Mattis erosi joulukuussa Syyriaan liittyvien erimielisyyksien takia. Pysyvälle johtajalle olisi tarvetta, sillä esimerkiksi Lähi-idässä tilanne on viime aikoina kiristynyt.

Trump nimesi maavoimista vastaavan ministerin Mark Esperin Shanahanin tilalle virkaatekeväksi puolustusministeriksi. Presidentti ei kertonut, aikooko hän esittää, että Esper jatkaisi tehtävässä pysyvästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ulkoministeri Haavisto Britannian uudesta pääministeristä: "Linjat ratkaisevat, en jakele tyylipisteitä"

Espanjan pääministeri hävisi ensimmäisen luottamusäänestyksen

Väistyvä May onnitteli seuraajaansa Johnsonia sosiaalisessa mediassa, Trump pysyi lyhytsanaisena – Iranin pääministeri yhtyi onnitteluihin keskellä vellovaa tankkerikiistaa

Venäjä-tutkintaa johtanut Robert Mueller astuu viimein Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi – demokraatit toivovat saavansa lisänäyttöä Trumpin väitetyistä rikoksista

"Tiananmenin teurastaja" Li Peng on kuollut – mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen jäi ikuiseksi tahraksi ex-pääministerin harteille

Britannian johtoon astuu mies, joka tuhlasi pormestarina miljoonia veropuntia, hankki lapsen avioliiton ulkopuolella ja kokeili nuorena kokaiinia

Totalitarismin varjo Bulgariassa ahdistaa arkea ja ajaa aivovuotoa – yksinäisyys vaivaa maahan jääneitä nuoria aikuisia

Britanniassa alkaa Boriksen aika – Johnson vei odotetusti paikan puolueen ja maan johdossa

Britannia ryhtyy entistä päättäväisempiin toimiin Persianlahdella, ulkoministeri sanoo

Singaporessa maan historian suurin norsunluun takavarikko – lastissa myös tonneittain muurahaiskävyn suomuja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.