Yhdysvallat lisää joukkojaan Lähi-idässä Iranin kiristyneen tilanteen takia

Yhdysvallat lisää joukkojaan Lähi-idässä Iranin jännittyneen tilanteen takia. Yhdysvallat kertoo sopineensa 1  000 ihmisen lähettämisestä Lähi-itään.

Yhdysvaltain virkaatekevä puolustusministeri Patrick Shanahan sanoo, että joukot lähetetään puolustustarkoituksessa valmistautumaan uhkiin.

Puolustusministerin tiedonannon mukaan Yhdysvallat ei pyri sotaan Iranin kanssa, vaan varustautumisella pyritään varmistamaan armeijan palveluksessa olevien turvallisuus ja hyvinvointi sekä suojelemaan kansallisia intressejä.

– Me jatkamme tilanteen ahkeraa seuraamista ja muutamme joukkojen määrä, jos se on tarpeen tiedustelutiedon ja todellisten uhkien takia, hän sanoo.

Pian Shanahanin ilmoituksen jälkeen Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon julkaisi sarjan kuvia, joissa on sanottu näkyvän se, kuinka iranilaiset laivat vievät miinan pois toisesta hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta tankkerista kesäkuun 13. päivänä.

Yhdysvaltojen näkemystä tukee Britannia ja Saudi-Arabia

Kesäkuussa Omaninlahdella hyökättiin kahteen öljytankkeriin. Yhdysvallat on syyttänyt hyökkäyksistä Irania. Yhdysvallat perustaa väitteensä tiedustelutietoihin ja siihen, millaisia aseita hyökkäyksissä käytettiin.

Yhdysvaltain laivasto lisäksi julkaisi hyökkäysten jälkeen rakeista kuvamateriaalia, joka sen mukaan esittää iranilaista partiovenettä poistamassa suutariksi jäänyttä magneettimiinaa toisen tankkerin kyljestä.

Irania ovat Yhdysvaltojen lisäksi syyttäneet Britannia ja Saudi-Arabia. Venäjä on puolestaan tuominnut hyökkäykset, mutta varoitti sunnuntaina "perättömien syytösten" esittämisestä.

Iran on kiistänyt syytökset.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo matkustaa tiistaina Floridaan komentokeskukseen, joka tarkkaillee Lähi-idän sotilasoperaatioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.