Yhdysvallat pudotti Irakin siviileille ruokaa ja vettä

Yhdysvallat on pudottanut Irakin siviileille ruoka- ja juoma-apua, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Ministeriön mukaan ilmavoimien koneet pudottivat Pohjois-Irakiin yli 70 avustuspakettia, jotka sisälsivät ruokaa ja juomakelpoista vettä. Avustuspaketeissa oli yhteensä lähes 30 000 muona-annosta ja tuhansia litroja vettä.

Pohjois-Irakin siviilit ovat joutuneet koville ääri-islamilaisen Isisin ja Irakin kurdien välisissä taisteluissa. Tuhansia ihmisiä on esimerkiksi jäänyt loukkuun vuorille useiksi päiviksi, ja heidän ruoka- ja vesivarastonsa ovat olleet loppumassa.

Eilen YK kertoi harkitsevansa humanitaarisen käytävän avaamista auttaakseen taisteluita paenneita siviileitä. YK on vedonnut kansainväliseen yhteisöön Irakin ihmisten ja hallituksen auttamiseksi.

Yhdysvallat on antanut joukoilleen luvan tehdä ilmaiskuja suojellakseen siviilejä Isikseltä. Maa teki eilen iskuja Irakin pohjoisosan kurdialueilla. Yhdysvallat ei ole vielä päättänyt, milloin ilmaiskut Irakiin päättyvät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.