Yhdysvalloissa todettu vuorokaudessa lähes 41  000 uutta koronavirustartuntaa – koronavirustartuntoja saattaa olla maassa kymmenen kertaa todettua enemmän

Yhdysvalloissa on raportoitu maan korkein päiväluku uusissa koronavirustartunnoissa. Vuorokauden aikana vahvistettiin lähes 41 000 uutta tartuntaa.

Asiasta kertoo muun muassa CNN, joka pohjaa tietonsa koronavirustilannetta seuraavan baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seurantaan.

Aiempi korkein päiväluku on huhtikuun lopulta, jolloin maassa todettiin lähes 36  300 uutta tartuntaa vuorokauden aikana.Yhdysvalloissa uusia virustartuntoja on havaittu erityisesti maan etelä- ja länsiosissa. Väkirikkaista osavaltioista Texasin kuvernööri Greg Abbott päätti keskeyttää koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten purkamisen. Lisäksi Abbott ilmoitti, että osavaltion alueella olevissa sairaaloissa täytyy alkaa varata tiloja koronaviruspotilaille.

Abbottin tavoin myös Floridan kuvernööri Ron DeSantis ilmoitti, ettei aio aloittaa osavaltiossa seuraavaa vaihetta rajoitusten höllentämisessä.

Tautikeskus: Sairastuneita voi olla jopa 23 miljoonaa

Yhdysvaltojen koronavirustartuntojen määrä saattaa todellisuudessa olla kymmenkertainen, arvioi maan tautikeskus CDC. Asiasta kertoo muun muassa Washington Post.

Johns Hopkinsin yliopiston keräämän tiedon mukaan Yhdysvalloissa on nyt vahvistettu yli 2,4 miljoonaa koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on lähes 124  500. Yhdysvalloissa on sekä tartuntoja että virukseen liittyviä kuolemia eniten koko maailmassa.

Tilastosivusto Worldometersin mukaan virukseen liittyviä kuolleita olisi yli 126  000. Yli 330 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa on miljoonaa asukasta kohti 383 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Suomessa vastaava luku on 59.

–  Tämänhetkisen parhaan arviomme mukaan jokaista raportoitua tapausta kohden on tosiasiassa kymmenen muuta tartuntaa, keskuksen pääjohtaja Robert Redfield sanoi Washington Postin mukaan.

Redfield kertoo, että arvio perustuu ympäri maata kerättyihin verinäytteisiin, joista testattiin vasta-aineita. Hän kertoi toimittajille, että jokaista tartuntaa kohti kymmenestä näytteestä löydettiin vasta-aineita.

Uutiskanava CNN kirjoittaa Redfieldin kertoneen syyksi aiemman testauskapasiteetin. Aiemmin viruksen varalta testattiin vakavasti sairastuneita, mutta nyt yhä useampi testataan. Redfieldin mukaan testeissä on selvinnyt, että suurella osalla sairastuneita ei ole ollut virusoireita tai oireet ovat olleet lieviä.

Maailmalla arvioidaan yleisesti, että testeillä todettujen tartuntojen määrät eivät kerro koko kuvaa tartuntojen määristä. Lisäksi todetut määrät vaihtelevat jonkin verran eri lähteissä.

"Olemme yhä ensimmäisessä aallossa"

Tartuntoja on todettu erityisesti nuoremman väestön keskuudessa. Redfield arvioi, että aiemmin koronakriisin alkuvaiheilla alle 50-vuotiaiden infektioita jäi diagnosoimatta.

Redfield kertoi olevansa huolissaan syksystä, kun liikkeellä tulee olemaan koronavirusta ja influenssaa.

–  Emme nyt puhu toisesta aallosta, olemme yhä ensimmäisessä aallossa, Redfield sanoi Washington Postin mukaan.

–  Ensimmäinen aalto ottaa eri muotoja.

Johtaja huomautti, että ihmisten tulee yhä pitää huolta turvaväleistä ja pestä käsiä säännöllisesti. Myös kasvot tulee peittää silloin, kun turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Niinistö: Rajojen sulkemista ei kohdistettu Ruotsia vaan virusta vastaan

Kiina aloitti uiguurien seuraamisen jo vuonna 2013 älypuhelimiin ujutetuilla vakoiluohjelmilla

Kiina toteuttaa uiguurien hidasta kansanmurhaa pakkosterilisaatioilla ja -aborteilla

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia – tartuntojen määrä maailmanlaajuisesti ylitti uuden rajapyykin

Korona ei näytä pelottavan ainakaan kaikkia suomalaismatkailijoita, pakettimatkojen varaaminen etelään käynnistynyt varsin vilkkaasti – "Tuntuu olevan patoutunutta matkustustarvetta"

Japanissa vanhainkoti jäi tulvan alle – 14 ihmisen uskotaan kuolleen

Yli sadan päivän kuiva kausi päättyi Englannin pubeissa, myös elokuvateatterit ja kampaamot saivat avata ovensa

Kataloniassa eristettiin 200  000 ihmistä koronaviruksen takia

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa puhunut Trump tuomitsi jälleen mielenosoitukset: "Vihaiset väkijoukot yrittävät repiä alas perustajiemme patsaat, töhriä pyhimmät muistomerkkimme ja vapauttaa väkivallan aallon kaupungeissamme"

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset ovat käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.