Yhdysvaltalainen sotilaskone putosi Mississippissä – 16 kuollut

Turman syy ei vielä ole selvillä, mutta sitä tutkitaan.

Yhdysvalloissa armeijan kone on syöksynyt maahan Mississippin osavaltiossa, raportoi yhdysvaltalaismedia, muun muassa uutiskanava CNN. Turmassa on saanut surmansa 16 ihmistä, jotka kaikki olivat sisällä koneessa. Asiasta kertoneen viranomaisen mukaan koneessa olleista kukaan ei selviytynyt hengissä.

Merijalkaväki on vahvistanut turman ja uhrien määrän Twitter-tilillään ja julkaisemassaan lausunnossa.

Kyseessä oli KC-130-kone, jota käytetään muun muassa joukkojen ja rahdin kuljettamiseen sekä ilmatankkauksiin. Kone on merijalkaväen käyttämä versio C-130 Hercules -kuljetuskoneesta. Merijalkaväen mukaan kone putosi paikallista aikaa arviolta neljältä iltapäivällä maanantaina.

Pohjois-Carolinasta lähtenyt kone putosi Lefloren piirikunnassa, muutama kymmenen kilometriä Jacksonin kaupungista pohjoiseen. Kone putosi aivan valtatie 82:n tuntumaan ja koneen jäänteitä on molemmin puolin tietä, kertoo CNN. Paikallislehti Clarion-Ledger kertoi aiemmin, että koneen jäänteitä on kilometrien matkalla.

Turman syy ei vielä ole selvillä, mutta sitä tutkitaan. Myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n edustajat ovat paikalla avustamassa tutkinnassa.

Vuoden 2015 lokakuussa C-130-kone putosi vajaa puoli minuuttia nousun jälkeen Afganistanin Jalalabadin lentokentältä. Turmassa kuoli 14 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.