Yhdysvaltojen Delawaren vankilassa kaksi panttivankia

Vangit vaativat parempia vankilaoloja.

Yhdysvalloissa Delawaressa sijaitsevassa vankilassa pankkivankitilanne jatkuu. Muiden muassa asiasta kertovan ABC Newsin mukaan tällä hetkellä panttivankina on kaksi vankilan työntekijää. Viranomaisten mukaan muita ei ole enää panttivankeina. Virkavalta toivoo tilanteen ratkeavan rauhanomaisesti.

Tilanne sai alkunsa aamupäivällä paikallista aikaa, kun vangit ottivat viimeisimmän tiedon mukaan neljä työntekijää panttivangiksi. Tähän mennessä kaksi työntekijää on vapautettu ja reilut 20 vankia on saatu ulos rakennuksesta.

Aiempien viranomaistietojen mukaan panttivankina olisi ollut viisi vankilan työntekijää, mutta yksi olikin ollut toisessa rakennuksessa panttivankitilanteen alkaessa.

Tilanteessa mahdollisesti loukkaantuneista ei ole tarkkaa tietoa. Tiedettävästi ensimmäisenä vapautettu työntekijä oli saanut lieviä vammoja.

On myös epäselvää, kuinka monta vankia on ollut mukana ottamassa panttivankeja.

Paikallisen Delawareonline-uutissivuston mukaan vangit ottivat panttivankeja vaatiakseen parempia vankilaoloja. Vaatimuksia ei ole vahvistettu. Vangit myös soittivat paikallislehteen välittääkseen panttivankeja ottaneiden vaatimukset. Puhelu pystyttiin jäljittämään vankilaan.

James T. Vaughnin vankila sijaitsee Smyrnassa Delawaren osavaltiossa. ABC Newsin mukaan kyseessä on osavaltion suurin miehille tarkoitettu vankila, jossa on noin 2 500 vankia. Tilanne syntyi vankilan C-rakennuksessa, jossa majoittuu noin 100 vankia.

Varotoimena osavaltion kaikissa vankiloissa vangit on suljettu selleihin toistaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.