Äänekosken parisprintissä saattaa rytistä, arvelee jämsänkoskelaishiihtäjä

SM-hiihdot avaavassa parisprintissä saattaa rytistä kunnolla, arvelee Jämsänkosken Ilveksen ykkösjoukkueen ankkuri Veli-Matti Räsänen.

– Vauhdikas rata ja mutkia paljon. Siinä voi käydä mitä tahansa puoleen ja toiseen ennakkosuosikeillekin, Räsänen luonnehti torstaina.

– Perjantaiksi on vielä luvattu aika lämmintä keliä. Sekin voi tuoda kisaan omat mausteensa, sillä rata pehmenee varmasti.

Räsäsen mielestä miesten kisassa on monta mitalisuosikkia.

– Kovia joukkueita on viivalla: Puijo, Jämi, Vuokatti, Pyhäjärvi, Ski Team 105 ja Vantaa. Mutta kovasti koetetaan laittaa heille kampoihin.

Miesten kilpailussa on mukana yli 50 joukkuetta, joista 15 selviytyy aamun karsinnasta finaaliin. Ilveksen tavoitteena on kiriä kuuden parhaan joukkoon, mikä takaisi Räsäselle ja Henri Jeloselle paikan palkintojenjakoon.

– Siihen saa taistella, mutta se on mahdollista. Kiva, että kisat ovat Keski-Suomessa. Tunnelma on varmasti kohdallaan.

Myös isäntäseura Äänekosken Huiman parivaljakko Verneri Poikonen – Topi Kuorelahti on rankattu etukäteen varsin korkealle, mutta Poikosen sairastelu SM-kisojen alla on heikentänyt menestysodotuksia.

Naisten parisprintissä ennakkosuosikin viittaa kantaa Ikaalisten Urheilijat, koska joukkueen ankkurina porhaltaa Krista Pärmäkoski. Hänen parinaan hiihtää Maaret Pajunoja.

Erittäin kovia joukkueita ovat myös Hämeenlinnan Hiihtoseura, Kainuun Hiihtoseura, Vuokatti Ski Team ja Lempäälän Kisa. Esimerkiksi Kainuulla on hiihdättää viivalle Anne Kyllönen ja Anita Korva.

Hämeenlinnan aloittaja on jyväskyläläinen Anni Kainulainen ja ankkuri Laura Mononen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .