Ärähti ensin JYPille – Nyt Poju ilmoittaa yhteistyön loppuvan myös Happeen kanssa

JYPin maalilaulun käytön ensi kaudelta kieltänyt Pasi "Poju" Heinonen on jatkanut tunteiden purkamista monipolvisella Facebook-viestillä. Viestissä hän ilmoittaa, että lopettaa yhteistyön myös Happeen kanssa.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilaisesta tilanne on hämmentävä, ja tilannetta leimaa myös Heinosen haluttomuus suoraan keskusteluun.

Sanomalehti Keskisuomalaisen tavoittama Kotilainen toteaa olevansa edelleen hämmentynyt koko keskustelusta.

– Olemme keskiviikosta asti usean ihmisen voimin yrittäneet saada Heinosta kiinni, mutta mies ei vastaa puhelimeen eikä tekstiviesteihin. Tämä julkisuudessa isot mittasuhteet saanut kohu olisi voitu keskustella yhteisen pöydän ääressä ilman julkisuutta viidessä minuutissa, pohtii Kotilainen.

Kotilaisen mukaan Jyväskylän kaupunki vahvisti viime viikon tiistaina aamulla, että ratkaiseva semifinaali voidaan siirtää Monitoimitalolta kilpajäähalliin.

– Siinä omalla porukalla pohdittiin itse tapahtumaa ja sen palveluiden järjestämismahdollisuuksia. Tuolloin sovin keskiviikkoaamuun palaverin Ravintola Hurrikaanin ravintolapäällikkö Vesa Färmin kanssa. Palaveriin osallistui myös JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.

Palaverissa Kotilainen, Färm ja Vallenius yhdessä totesivat, että kioskipalvelut on parempi jättää JYPin henkilöstön pyöritettäväksi ja myös a-oikeuksinen anniskelu.

– Siinä ei ollut mitään erimielisyyttä. Se oli käytännön ja henkilöresurssien sanelema juttu. Palaverin jälkeen soitin Heinoselle ja kerroin sovitun sisällön. Tuolloin Heinonen kertoi jo sopineensa asioita Matsi Baarin ja Laitilan virvoitusjuomatehtaan kanssa. Minä totesin, että ne on nyt peruttava. Tämän jälkeen emme ole saaneet Heinoseen yhteyttä, ja hän on käynyt erikoista keskustelua julkisuudessa yksin.

– Tässä ei ole ollut mitään seurojen välistä erimielisyyttä. JYP henkilöstöineen tuki hienosti tapahtumaa, ja tuki myös sen sosiaalista markkinointia. Se oli menestys sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Pasi Heinonen on tehnyt paljon talkootyötä Happeelle, ja se on sujunut erinomaisesti tähän asti, Kotilainen toteaa.

Pitkä viesti

Heinosen Facebook-päivityksen sisältö on seuraava:

–Tässä viikonloppuna mökillä istuessani ja joutsenien ylilentoja katsellessani kauniissa kevätsäässä, mietin paljon loppuviikon tapahtumia, joten palaan niihin vielä kerran. Se miten tapahtumaketju eteni, eteni juuri niin, mitä olin Happeen toiminnanjohtajalta kuullut ja mitä JYPistä oltiin vastattu, joten aloin tuumasta toimeen.

Soitin kertaalleen puheenjohtajalle varmistaakseni, että kaikki on taloudellisesti oikein ja ettei seuralle tulisi suurta riskiä moisen järjestämisestä kun ei tiedetty tarkkaan paljonko yleisöä saapuu, minulla oli kutina, että Raholassa voitetaan ja lauantaina jäähalli täyttyisi.

Nyt lehtijutussa ja netissä oma toiminnanjohtajamme ja JYPin toimitusjohtaja sanoivat, että kaikki

etenivät tyylikkäästi sulassa sovussa, ehkä näin loppupelissä saattoi käydäkin, mutta sen infon minkä minä sain oli aivan jotain toista. Valehteleeko Happeen toiminnanjohtaja omille alaisilleen ja kääntyy tosipaikan tullen vielä omiaan vastaan ja mitä JYPistä oltiin todella vastattu viime tiistaina kun tapahtumaa jumpattiin?

Soittaisinko minä pilapuhelun Matsi Barin Jarkolle ja Laitilan Virvoitusjuomatehtaalle kertoen, että nyt on tilanne tämä, voitko auttaa ja miten asian kanssa kannattaa edetä ? Kaiken tämän tein vain hyvää hyvyyttäni, että asiat järjestyisi ja seura saisi taloudellisesti parhaan mahdollisen hyödyn jäähalli ottelusta, sillä painimmehan kaikki muut seurat tällä kylällä ihan eri kassavirroilla, kuin JYP.

Biiseissäni saattaa olla jotain keksittyjä tarinoita, mutta ei tässä.

Saadaanko näihin kysymyksiin ikinä vastauksia se jää nähtäväksi ?

Myös tämä on tässä kylässä ihmetyttänyt vuosikaudet. Näinä aikoina kun kylän joku joukkueista keväisin tai syksyisin menestyy ja medianorkesteri luo rumpua valtoimenaan on helppoa laittaa puku päälle, sokeuta huumalle ja astua parras

valoihin, että minä sitä ja minä tätä samalla purkkaa jauhaen. Minulle puku on ollut aina duunarinhaalarit, kuten varmasti myös tämän kylän pelaajilla ja yksilöurheilijoillakin.

On tullut aika kiittää ennen kaikkea Happeen miesten joukkuetta ja faneja, melkein päästiin yhdessä päätyyn saakka, minulla se jää nyt kahdesta ottelusta vajaaksi, mutta hoitakaa matka päätökseen. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille joiden kanssa sain toimia ja tavata olen kiitollinen joka ikisestä sentistä, millä olette meidän mahtavaa joukkuetta tukeneet.

Kiitos Veli-Matti Hynynen muutamasta liigapisteestä ja pelatusta ottelusta, otetaan kauden jälkeen pari bieriä ;) Kiitos myös hänen vaimolleen, jonka Monitoimitalolla kuulemani huudot kaikuvat lopun elämääni korvissani. On siis aika tullut sammuttaa osaltani pauhaavan monnarin valot.

Lopuksi haluaisin vielä lähettää terveiset Jyväskylän kaikille urheiluseuroille isoille ja pienille, päättäjille, sponsoreille, talkoolaisille, faneille, vahtimestareille teille ihan kaikille. Jotta voisimme jonain päivänä olla oikeasti se jonkun keksimä #urheilupääkaupunki, niin ilman nöyrää asennetta, rehellisyyttä ja yhteistyötä sitä ei tule ikinä tapahtumaan.

' Ole hyvä mulle, niin olen hyvä sulle, sillä koskaan et tiedä milloin tarvitset toisen jeesiä '

Terveisin : Pasi Heinonen,,, tosin kaverit ovat joskus Pojuksikin nimittäneet :)

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .