”Ei höttö mene läpi” – Ilves on aidosti uuden edessä

Uusista omistajista ja lupaavasta viime kaudesta uskoa perinneseuralle

Jääkiekkoseuroista kuulee tämän tästä puheita uusista projekteista ja jälleenrakentamisesta. Toisinaan puheet osoittautuvat löysäksi hutuksi, mutta Ilves on nyt aidosti uuden tilanteen edessä. Eikä se ole perinteikkään tamperelaisseuran kannalta lainkaan huono asia.

Viime vuosina Ilves on ollut lähinnä vitsailun aiheena. Ongelmat seuran johdossa ja rämpiminen kaukalossa ovat tulleet tutuksi muillekin kuin pelkästään Ilveksen kannattajille.

Paljon kritiikkiä osakseen saanut omistaja Vincent Manngard väistyi lopulta pitkällisen prosessin jälkeen. Vastuuta kantaa nyt Ilves-Hockey Oy:n hallitus. Toimitusjohtajaksi on palannut takavuosien maineikas Ilves-hyökkääjä Risto Jalo.

Seurasta on kerrottu mahtipontisesti, että siellä rakennetaan kasvutarinaa Ilves-sydämellä. Eikä tämä välttämättä ole pelkkää sanahelinää.

– Se on ihan ykkösjuttu, kun organisaatio kasvaa ja tulee vahvemmaksi. Muutenhan toiminta on sellaista poukkoilua, sanoo päävalmentaja Karri Kivi, joka on itsekin vanha Ilves-pelaaja.

 

"Alkua alun perään"

Ymmärrettävistä syistä Ilveksessä on haluttu tehdä pesäeroa vanhaan ja aloittaa jotain aivan uutta. Se on kuitenkin liki mahdotonta näinkin perinteikkäässä seurassa, eikä Ilveksen kannata perinteitään ja muistojaan täysin hylätäkään. Tämä on ymmärretty myös seuran markkinoinnissa, ja "uuden tulemisen aikana" seuran markkinoinnissa ovat kasvoillaan esiintyneet takavuosien Ilves-pelurit Raimo Helminen, Lasse Oksanen, Timo Peltomaa ja toimitusjohtaja Jalo.

Päävalmentaja Kivi korostaa, että puheiden lisäksi on löydyttävä myös tekoja.

– Ei pelkkä höttö mene ikinä läpi. Että puhutaan vaan. Täytyy toimia, muutenhan tästä tulee koko ajan vain uuden alkua alun perään.

– Me vaikutamme valmennuksen ja pelaajien kanssa siihen, miten hommat hallilla sujuvat. Fakta on se, että toimistopuoli vahvistuu myös sitä mukaa, kun joukkueen peli kulkee. Tästä se kokonaisuus muodostuu, Kivi järkeilee.

 

"Ilveksessä on tosi hyvä olla töissä"

Omistusjärjestelyjen takia Ilves pääsi pelaajamarkkinoille muita seuroja myöhemmin. Eikä se muutenkaan ole rahaa uusiin värväyksiin juurikaan käyttänyt. Joukkueen pelaajiston kärki on kapeahko, ja taustatukena on tukku kokemattomia nuoria pelaajia.

Ilveksen kapteeni Tapio Laakso kuvailee nyky-Ilvestä nuoreksi, menestyksennälkäiseksi ja urheilulliseksi.

– Ilveksessä on tosi hyvä olla töissä, kippari vakuuttaa.

Laakso ja muut Ilves-pelurit voivat ammentaa viime kaudesta, jolloin joukkue pakotti mestari-Tapparan jopa seitsemään peliin pudotuspelien puolivälieräsarjassa. Tämä taisto oli omiaan herättämään Ilves-faneja koloistaan.

– Tietysti janoamme entistä parempaa menetystä. Oli kova paikka hävitä seiskapeli. Kyllä siitä Tappara-sarjasta kipinä tälle kaudelle jäi, Laakso sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.