18-vuotias Ella Korpela saanut ison roolin Kirittärissä – "Olemme mestaruustavoitteen vaatimassa vauhdissa"

B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa viikonloppuna Joensuussa pelaava Ella Korpela saapui Jyväskylään täksi kaudeksi Oulun Lipottarista.

Viikonloppuna järjestetään Joensuussa pesäpallon perinteiset arvo-ottelut. Lauantaina pelataan järjestyksessään 42. B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelu sekä 57. naisten Itä-Länsi-ottelu. Sunnuntaina on A-poikien sekä miesten otteluiden vuoro.

B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa Idän joukkueessa mukana on Kirittärien Ella Korpela. 18-vuotias Korpela on nuoresta iästään huolimatta arvo-ottelujen tottunut kävijä, sillä jo viime vuonna hänet valittiin naisten Itä-Länsi-otteluun. Tuolloin hän oli naisten ottelun nuorin pelaaja. B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa hän pelasi kesällä 2016.

– On se selvää, että vielä hienompaa olisi ollut pelata jälleen naisten Itä-Lännessä. Mutta on mukavaa mennä pelaamaan B-tyttöihinkin. En minä etukäteen sen suuremmin miettinyt, että tuleeko kutsua tai tuleeko kutsu B-tyttöihin vai naisiin, Korpela kommentoi Itä-Länsi-valintaa. 

Korpela on Kempeleen Kirin kasvatti, joka saapui Jyväskylään täksi kaudeksi. Viime kaudella Korpela edusti naisten Superpesiksessä Oulun Lipottaria ja ylsi pääsarjan debyyttikaudellaan koko sarjan kärkilyöntitilastossa neljänneksi.

– Viime syksynä pohdin pitkään, missä ura jatkuu. Kirittäret osoittivat kiinnostuksensa, ja syyskuun lopussa taisin tehdä päätöksen siirtymisestä Jyväskylään, Korpela kertoo.

Tällä hetkellä Korpela keskittyy täysillä pesäpalloon. Syksyllä olisi tarkoitus viimeistellä ylioppilastutkinto Kempeleen lukiossa.

Roolina koppari ja ykkösetenijä

Korpela on saanut uransa toisella Superpesis-kaudella Kirittärissä ison roolin. Ulkopelissä hän pelaa takakentällä kopparina Virpi Hukan rinnalla. Sisäpelissä roolina on kärkietenijä. Korpela on koko naisten Superpesiksen etenijätilastossa kolmantena. Hän tuonut keskimäärin kaksi juoksua ottelua kohden.

– Hyvin olen uutena pelaajana saanut roolia joukkueessa. Mutta ei kentälle pääsemisestä ykkösetenijänä ole minulla paineita, sillä nopeita jalkoja joukkueessa kyllä riittää, Korpela toteaa.

Superpesis-otteluiden lisäksi Korpela on käynyt pelaamassa myös kolme ottelua Kirittärien B-tytöissä. Kaiken kaikkiaan hän on tyytyväinen niin omiin otteisiinsa kuin joukkueensa pelaamiseen.

– Olemme viime aikoina pelanneet tasapainoisesti. Ulkopelissä olemme olleet hyviä ja sisäpelissä saamme tilanteita aikaan. Olemme tavoitteen eli Suomen mestaruuden vaatimassa vauhdissa, Korpela uskoo.

Tosin eilen Kirittäret sai tahran tuohon tasapainoon, sillä Rauma haki Jyväskylästä tyylipuhtaan 0-2 voiton. Tällä hetkellä Kirittäret ovat sarjataulukossa toisena, pisteen Lapuaa perässä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .