Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tommi Mäkinen Radio Keskisuomalaisessa: FIA toivoo rallin MM-sarjan käynnistyvän Jyväskylästä – kuuntele haastattelu

Tommi Mäkinen Racing valmistaa Jyväskylän Puuppolassa ralliautoja. Jaana Kautto

Juho Hämäläinen

Moottoriurheilun kansainvälinen kattojärjestö FIA toivoo, että koronapandemian takia katkolla oleva rallin maailmanmestaruussarja käynnistyisi Jyväskylän rallista, kertoo Radio Keskisuomalaisen aamukahvivieraana maanantaina ollut Tommi Mäkinen.

– Viimeisin viesti FIA:n suunnalta on se, että he näkevät positiivisena mahdollisuutena Neste-rallista aloittamisen. Sehän ei ole pelkästään heistä kiinni, siihen vaikuttavat isommat asiat. Ensimmäinen edellytys on tietysti matkustusrajoitusten poistuminen EU:n alueella ja muuallakin, ennen kuin mitään muuta voi edes miettiä, Mäkinen totesi.

Jyväskylän Puuppolassa ja Virossa toimivan Tommi Mäkinen Racing -yrityksen nokkamies ja Toyotan tallipäällikkö kertoi Lotta Merenmiehen haastattelussa myös koronaepidemian vaikutuksesta yhtiönsä toimintaan.

– Kaikki pysähtyi kerrasta. Mitään kisoja eikä testejä ei ole ajettu. Normaalisti meillä on 100 ihmistä liikkumassa ympäri maailmaa. Tällä hetkellä teemme valmistelevia töitä siltä varalta, että jos syksyllä rallitoiminta pääsee jatkumaan, niin pääsemme silloin vähän helpommalla.

Suomen MM-rallin ajankohdaksi on ilmoitettu 6.–9. elokuuta.

Kuuntele Tommi Mäkisen haastattelu alta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut