IS: Jari-Matti Latvalan ja verottajan välisessä Monaco-kiistassa uusi käänne: rallitähden kiinteistöjä ja autoja ulosmittaukseen miljoonien eurojen edestä

Jari-Matti Latvala Jyväskylän MM-rallissa viime elokuussa. Agata Anttonen

Teemu Rauhala

Verohallinto on hakenut ulosmittausta rallikuski Jari-Matti Latvalan omaisuuteen usean miljoonan euron edestä, Ilta-Sanomat kertoo. Ulosmittauksen piirissä on Latvalan kiinteistöjä ja autoja.

Ulosmittaus on tehty maksusuunnitelman vakuudeksi, eli ulosmitattu omaisuus muutetaan myynnillä rahaksi vain, mikäli velallinen ei maksa velkaa sovitussa määräajassa. Käytännössä Latvalan omaisuutta ei voida myydä tai siirtää eteenpäin hänen ja Verohallinnon välisen kiistan ollessa kesken.

Erimielisyyden taustalla ovat Latvalan asumiskuviot: Latvala on vuodesta 2009 lähtien asunut Monacossa ja ollut Suomeen rajoitetusti verovelvollinen. Verottaja ei ole kuitenkaan vakuuttunut, että Latvala olisi asunut ja työskennellyt vuositasolla riittävästi ulkomailla, jotta voisi pysyä ansiotuloverotuksen ulkopuolella.

Meneillään oleva kiista koskee Latvalan verotusta vuosista 2014–2015 alkaen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan verottaja vaatii Latvalalta korkoineen jopa 5–6 miljoonaa euroa.

Latvala on valittanut päätöksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.