Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Jari-Matti Latvalan ja verottajan välisessä Monaco-kiistassa uusi käänne: rallitähden kiinteistöjä ja autoja ulosmittaukseen miljoonien eurojen edestä

Jari-Matti Latvala Jyväskylän MM-rallissa viime elokuussa. Agata Anttonen

Teemu Rauhala

Verohallinto on hakenut ulosmittausta rallikuski Jari-Matti Latvalan omaisuuteen usean miljoonan euron edestä, Ilta-Sanomat kertoo. Ulosmittauksen piirissä on Latvalan kiinteistöjä ja autoja.

Ulosmittaus on tehty maksusuunnitelman vakuudeksi, eli ulosmitattu omaisuus muutetaan myynnillä rahaksi vain, mikäli velallinen ei maksa velkaa sovitussa määräajassa. Käytännössä Latvalan omaisuutta ei voida myydä tai siirtää eteenpäin hänen ja Verohallinnon välisen kiistan ollessa kesken.

Erimielisyyden taustalla ovat Latvalan asumiskuviot: Latvala on vuodesta 2009 lähtien asunut Monacossa ja ollut Suomeen rajoitetusti verovelvollinen. Verottaja ei ole kuitenkaan vakuuttunut, että Latvala olisi asunut ja työskennellyt vuositasolla riittävästi ulkomailla, jotta voisi pysyä ansiotuloverotuksen ulkopuolella.

Meneillään oleva kiista koskee Latvalan verotusta vuosista 2014–2015 alkaen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan verottaja vaatii Latvalalta korkoineen jopa 5–6 miljoonaa euroa.

Latvala on valittanut päätöksestä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut