Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallolegendan kengät huudettiin ennätyssummalla – ensimmäisille "Air Jordaneille" hintaa yli puoli miljoonaa

Koripalloikoni Michael Jordanin vanhoille pelikengille kertyi odottamattoman paljon hintaa sunnuntaina päättyneessä huutokaupassa. Huutokauppakamari Sotheby's kertoi, että Jordanin NBA-tulokaskaudellaan 1984–85 käyttämät kengät on huudettu 560  000 dollarilla eli noin 518  000 eurolla. Summa on suurin urheilujalkineista huudettu kautta aikain.

Kun Niken tekemät "Air Jordan 1"-kengät tulivat myyntiin, alkuarvioissa hinnan odotettiin kohoavan jopa 150  000 taalaan. Hinta räjähti kuitenkin lähes nelinkertaiseksi, ehkä osin siksi, että Jordan on kuitenkin noussut jälleen maailman kuuluisimmaksi koripalloilijaksi ESPN:n esittäessä maailmanlaajuisesti kohuttua ja seurattua "The Last Dance" -dokumenttisarjaa. Sarja kertoo Jordanin urasta ja siitä, kuinka hän ja Chicago Bulls hakivat kuudetta NBA-mestaruuttaan kaudella 1997–98.

Aiempi urheilujalkine-ennätys Sotheby's-kaupassa tehtiin viime vuonna, kun vuodelta 1972 peräisin olevat Niken "Moon Shoe"-nimellä tunnetut juoksukengät myytiin 437  500 dollarilla eli noin 405  000 eurolla.