Sergio Agüero uskoo, että suurin osa valioliigapelaajista pelkää kauden uudelleenkäynnistystä – argentiinalaishyökkääjä on pysytellyt tiukasti eristyksissä

Manchester Cityn hyökkääjä uskoo, että iso osa pelaajista on huolissaan koronatilanteesta. Lehtikuva/AFP

STT

Argentiinalainen valioliigapelaaja Sergio Agüero tunnustaa BBC:n siteeraamassa tv-haastattelussa, että sarjan uudelleenkäynnistys pelottaa koronauhan takia. Valioliiga on tarkoitus käynnistää 8. kesäkuutta ja yhteisharjoitukset 18. toukokuuta.

Manchester Cityn hyökkääjä uskoo, että iso osa pelaajista on huolissaan koronatilanteesta.

–  Suurin osa on peloissaan, koska heillä on perheet ja lapsia, Agüero arveli.

Agüero puhui koronahuolistaan argentiinalaiselle El Chiringuito -kanavalle. Hän kertoi olleensa viime viikot huolellisesti eristyksissä.

–  Olen yhdessä tyttöystäväni kanssa enkä ole yhteydessä muihin ihmisiin. Pysyttelen talossani enkä voisi tartuttaa ketään muuta kuin tyttöystäväni, Agüero jatkoi.

Agüero on erityisen huolissaan siitä, että myös oireettomat ihmiset voivat kantaa virusta ja tartuttaa sen muihin.

–  Pysyn juuri sen takia kotonani. Ehkä minulla on sairaus, vaikken tiedä sitä.

Valioliiga keskeytettiin koronavirusuhan takia 13. maaliskuuta, kun sarjasta oli 92 ottelua pelaamatta. BBC:n tietojen mukaan kautta jatketaan ainakin aluksi ilman yleisöä ja pelaajia testataan viruksen varalta kahdesti viikossa.

Britannian koronavirustilanne on Euroopan pahimpia. Worldometerin mukaan maan 66,7 miljoona asukkaan väestössä oli todettu perjantaiaamuun mennessä yli 171  000 tartuntaa ja 26  771 viruksen uhria.

Chelsean ex-lääkäri on huolissaan Valioliigan uudelleenkäynnistyksestä

Valioliigaseura Chelsean entinen lääkäri Eva Carneiro on huolissaan sarjan uudelleenkäynnistyksestä. Carneiron mielestä lajin täytyy parantaa viestintää ja terveydenhoitojärjestelmäänsä, jotta liigaa voidaan pelata koronapandemian aikana urheilijoiden terveyttä vaarantamatta.

Carneiro kertoi epäilyksistään BBC:n haastattelussa.

–  Ei tarvita kuin yksi virustapaus, ja kaikki räjähtää käsiin, Carneiro kommentoi tilannetta BBC:n radion neloskanavalla.

–  Peleistä seuraa pelaajille henkilökohtainen riski. Virustestit ovat avainasemassa, jos aiotaan jatkaa. Viestintää ja terveydenhoitoa täytyy parantaa, ja pelaajat tarvitsevat harjoittelua ennen otteluiden aloittamista.

Valioliiga keskeytettiin koronavirusuhan takia 13. maaliskuuta, kun sarjasta oli 92 ottelua pelaamatta. Kautta on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta, ja seurojen yhteisharjoitukset aloitetaan 18. toukokuuta.

BBC:n tietojen mukaan kautta jatketaan ainakin aluksi ilman yleisöä ja pelaajia testataan viruksen varalta kahdesti viikossa.

Britannian koronavirustilanne on pahimpia Euroopassa. Worldometerin mukaan maan 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu perjantaiaamuun mennessä yli 171  000 tartuntaa ja 26  771 viruksen uhria.

Edellisen vuorokauden uhriluku oli Britanniassa 674 eli Yhdysvaltain jälkeen toiseksi suurin maailmassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut