Norjan jalkapalloliitto: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella

Teemu Pukki ja muut Huuhkajat astelevat näillä näkymin EM-viheriölle kesäkuussa 2021. Martti Kainulainen / Lehtikuva

STT

Norjan jalkapalloliitto kertoo Twitterissä, että miesten EM-lopputurnausta ei pelata tänä kesänä. Norjan liiton mukaan turnaus siirtyy vuodella, ja se pelataan kesällä 2021.

– (Euroopan jalkapalloliitto) Uefa on päättänyt, että EM-lopputurnaus siirretään vuoteen 2021. Turnaus pelataan 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta ensi vuonna. Lisätietoja tulossa, Norjan liitto tviittasi.

Uefalla on tänään kokous, jossa käsitellään koronaviruksen tuomia muutoksia kansallisiin sarjoihin ja kansainvälisiin peleihin ja turnauksiin. Uefa ei ole vielä vahvistanut tietoa EM-kisojen siirtymisestä.

Kisojen oli määrä olla kesä-heinäkuussa 12:ssa eri Euroopan maassa. Koronapandemian myötä eurooppalaiset jalkapallosarjat, kuten lähestulkoon kaikki muukin urheilu, ovat pysähdyksissä. Turnauksen siirron on katsottu olevan käytännössä välttämätöntä, jotta kansalliset sarjat saadaan pelatuksi.

EM-turnauksessa mukana on ensimmäistä kertaa myös Suomi. Jos ja kun tieto turnauksen siirtymisestä vuodella pitää paikkansa, on ratkaisu suomalaisittain toivottu.

– Olemme tehneet todella paljon töitä turnauksen kanssa, majapaikkojen ynnä muun sellaisen kanssa. Helpointa olisi siirtää turnausta vuodella, meillä olisi paketti jo valmiina, maajoukkuepäällikkö ja joukkueenjohtaja Lennart Wangel kertoi STT:lle sunnuntaina.

– Ja kyllähän voi myös ajatella, että vuosi tulisi lisäaikaa Huuhkajien valmistamiseen EM-vireeseen.

Miten käy muiden kisojen?

EM-turnauksessa pyörivät isot rahat, ja tapahtuman siirrolla on vaikutuksensa. Oma lukunsa on myös sillä, miten käy ensi kesän muiden jalkapalloturnausten. Naisten EM-turnaus on tällä hetkellä ajoitettu pelattavaksi 7. heinäkuuta–1. elokuuta 2021, Kansojen liiga 2.–6. kesäkuuta 2021 ja alle 21-vuotiaiden EM-turnaus 9.–26. kesäkuuta 2021. Myös seurajoukkueiden MM-turnaus on ohjelmassa kesäkuussa 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut