Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ogier kaasuttelee turvallisessa johdossa Meksikon MM-rallissa

Rallin MM-sarja

STT

Toyotan Sebastien Ogier painelee turvallisen tuntuisessa johdossa Meksikossa, kun MM-rallista on ajettu 14 erikoiskoetta. Ogier johtaa rallia toisena olevaan Fordin Teemu Suniseen 27,6 sekunnilla.

Kaksikon välinen ero kasvoi liki viidellä sekunnilla edellistä erikoiskokeesta.

Kolmantena ajaa hallitseva maailmanmestari, Hyundain Ott Tänak. Hän on jäänyt Ogierista 41 sekuntia. Toyotan Kalle Rovanperä on viidentenä yli minuutin kärkeä jäljessä.

Rallin kolmas suomalainen Esapekka Lappi joutui keskeyttämään kisan, koska hänen Fordinsa paloi karrelle perjantaina.

Voittotaistelusta teknisen vian vuoksi pudonnut Thierry Neuville oli nopein erikoiskokeella 14.

Meksikossa käynnistyy vielä kolme erikoiskoetta Suomen aikaa lauantain puolella. Ralli päättyy Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Esapekka Lapin auto paloi karrelle

Meksikon MM-rallissa nähtiin seitsemännellä erikoiskokeella suomalaisittain hurja tilanne, kun Esapekka Lapin Ford Fiesta WRC leimahti ilmiliekkeihin pätkän lopussa. Lappi luonnollisesti keskeytti työkalun palaessa karrelle.

Lappi ja hänen kartanlukijansa Janne Ferm pääsivät järjestäjien mukaan turvallisesti ulos palavasta autosta.

–  En tiedä yhtään, mitä tapahtui. Huomasimme Jannen kanssa maaliviivalla, että auto alkoi palamaan. Erikoiskokeen aikana emme havainneet mitään ongelmia. Ei siellä bensa tai mikään haissut, Lappi kertasi tilannetta.

Lappi kertoo, että ei alkuun ymmärtänyt, kuinka suuresta palosta on kyse. Fermin poistuttua autosta Lappi jatkoi vielä hetken ajamista. Ford Fiesta oli lopulta ilmiliekeissä.

–  En tajunnut aluksi, miten pahasta tulipalosta oli kyse. Ajattelin vaan, että kyllä tämä tästä vielä sammuu. Olisi aika kiva tietää, mikä siellä oikein syttyi. Voi vaan olla hyvin vaikeaa siitä saada selkoa, kun auto on palanut ihan kokonaan.

Lapin auton tulipalon myötä yksi erikoiskoe jouduttiin perumaan, koska muut autokunnan eivät päässeet tarpeeksi nopeasti palopaikan ohi.

Samalla pätkällä myös Hyundain Dani Sordon auto syttyi palamaan, mutta espanjalaisen menopeli sammui nopeasti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut