Korona keskeyttää koripallokauden

Suomen Koripalloliitto päätti torstaina pysäyttää kaikki alaisensa sarjat.

Miia Sulakoski

Suomen Koripalloliitto päätti torstaina pysäyttää kaikki alaisensa sarjat.

Aikuisten valtakunnallisten pääsarjojen, eli miesten ja naisten Korisliigan sekä I-divisioonien osalta sarjatoiminta on pysäytetty toistaiseksi, ja niiden jatkosta tiedotetaan erikseen 20.3. mennessä.

Nuorten sarjojen, sekä aikuisten aluesarjojen osalta päätös päättää pelikauden 2019-2020.

Tämän myötä myös äänekoskelainen koripallo seisahtuu suurilta osin, kun ainoastaan Huiman miesten I-divisioonajoukkue sekä Koiviston Kipinän II-divisioonajoukkue jatkavat harjoittelua.

Junioreiden osalta päätös päättää paitsi pääsarjoissa pelaavien Huiman alle 16-vuotiaiden poikien, alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja alle 15-vuotiaiden tyttöjen, myös kaikkien muiden aluesarjoissa pelaavien juniorijoukkueiden pelikauden.

- Meidän junioreiden kaikki harjoitukset on peruttu torstaista lähtien. Jatkosta päätetään myöhemmin, ja mahdollisesta harjoitusten jatkumisesta tiedotetaan erikseen, Huiman juniorikoripallojaoston puheenjohtaja Otto Jämsen sanoo.

Kaakkoisen alueen II-divisioonassa piikkipaikalla oleva Koiviston Kipinä aikoo sen sijaan jatkaa harjoituksiaan toiveenaan nousukarsintojen järjestäminen.

- Nyt odotellaan tietoa, että siirtyvätkö karsinnat mahdollisesti myöhemmälle keväälle, mutta me jatketaan treenaamista, kunnes tulee virallinen tieto. Mutta onhan nämä nousut ja putoamiset pieniä juttuja ihmishenkiin verrattuna, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo myöntää.

Huiman naisten osalta kausi Keskisen alueen II-divisioonassa on ohi, mutta miehet jatkavat harjoittelua kauden huipennusta varten.

- Varaudutaan siihen, että playoffit ovat vielä miehillä edessä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu, ja pelit päästään pelaamaan, meillä oli playoffeihin suunniteltuna muutama ylimääräinen numero, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto paljastaa.

Huiman puheenjohtaja Markku Auvinen puolestaan kertoo, että seuran jaostoja on jo aiemmin ohjeistettu koronaviruksen varalta hygieniasta ja harjoittelun välttämisestä sairaana. Muiden lajien osalta Huiman hallitus ei kuitenkaan ainakaan vielä ole tehnyt päätöstä harjoitusten keskeyttämisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut