JBA saa lauantaina koripallon 1A-divarissa vieraaksi Oulun NMKY:n ja sarjan parhaat jenkit – ”Ratkaiseva tekijä, miten saadaan amerikkalaispelaajat pimennettyä”

JBA:lla on alla vierasvoitto: jyväskyläläiset selättivät viikko sitten perjantaina sarjajumbo Forssan Koripojat 56-81. JBA:n yksi tehokkaimmista pelaajista oli 15 pistettä Forssassa heittänyt Jaakko Lammi (oik.). Kuva on JBA:n kotiottelusta ToPoa vastaan 16. helmikuuta 2020. Tiina Mutila

Miesten koripallon 1A-divarissa on runkosarjaa jäljellä kolme ottelua. Sarjataulukon kahden kärki on ratkennut, sillä HBA-Märsky johtaa sarjaa 38 pisteellä ja toisena olevalla Loimaan Bisonsilla pisteitä on 30. Muut sijoitukset ovat vielä auki. Jyväskylä Basketball Academy on ennen viikonloppua seitsemäntenä 18 sarjapisteellä (9 voittoa, 10 tappiota). Yksi voitto kolmesta viimeisestä ottelusta riittäisi hyvin todennäköisesti varmistamaan jyväskyläläisille paikan pudotuspeleissä. Lauantaina JBA saa vieraakseen Oulun NMKY:n, jonka sijoitus on kolmas 22 pisteellä (11 voittoa, 8 tappiota).– Ei voi sarjataulukkoa liikaa tuijotella, mutta toki tiedetään, että jokaisella pelillä on iso merkitys. Tasaista on sarjataulukossa niin ylöspäin kuin meidän takanakin, JBA:n 25-vuotias laituri Timi Puittinen pohtii.Kun Oulun NMKY ja JBA kohtasivat marraskuussa, voittivat oululaiset kotiparketillaan 100-88. Se on ainoa kerta tällä kaudella, kun JBA:n ottelussa jompikumpi joukkueista on pussittanut sata pinnaa.– Viime peli Oulua vastaan oli vaikea. Käytännössä heidän kolme jenkkivahvistustaan heittivät yhteensä 90 pistettä. Nyt Jyväskylässä meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin. Se on varmasti yksi ratkaisevista tekijöistä, että miten saadaan amerikkalaispelaajat pimennettyä, Puittinen tietää. Vahvaa kautta pelaavien oululaisten tekeminen nojaa tosiaan kolmen jenkkivahvistuksen tehoihin. 25-vuotias takamies, Dedrick Basile, on pelannut 28,4 pisteen ja 8,4 syötön ottelukeskiarvolla. Kyseisillä lukemilla Basile johtaa 1A-divarin tämän kauden piste- ja syöttötilastoja. Basile saapui Ouluun kaudeksi 2018-2019 Kaliforniasta, CSU Bakersfieldin yliopistojoukkueesta. Viime ottelussa JBA:ta vastaan pitelemätön oli etenkin 32 pistettä heittänyt laituri, 24-vuotias Devin Harris. Oululaisten kolmas jenkki, Anthony Townes, on pelannut 24,7 pisteen ja peräti 13,7 levypallon keskiarvolla.JBA:lla on alla vierasvoitto, kun jyväskyläläiset viikko sitten perjantaina päihittivät sarjajumbo Forssan Koripojat 56-81. JBA:n pelaajista eniten pisteitä, 15, Forssassa heittivät Jaakko Lammi ja Niilo Kärkkäinen. – Tehtiin siinä ottelussa oikeastaan se mitä piti. Forssalta on lähtenyt kauden aikana pois useampi jenkkivahvistus ja tiedettiin, että heillä on vähän sekava tilanne, sanoo 12 pistettä FoKoPo-ottelussa upottanut Puittinen.JBA pelaa Oulu-kotiottelun jälkeen runkosarjassa vielä vierasottelun sarjakärki HBA-Märskyä vastaan sekä kotiottelun Kristika Turkua vastaan. Koripallon 1A-divaria Viitaniemessä, Gradian liikuntasalissa: JBA – Oulun NMKY lauantaina 29.2. klo 15:00.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja