Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Herola kiristi hiihdossa kymppisakkiin – Jarl Magnus Riiber hiihti kauden 13:nteen voittoonsa

FIS

STT

Ilkka Herola joutui yhdistetyn maailmancupin 15:nnen kilpailun hiihtoon sijalta 21, mutta nousi tunnetulla hiihtovauhdillaan kilpailun kärkikymmenikköön sunnuntaina. Edellispäivänä kolmanneksi sijoittunut Herola oli Trondheimin toisessa kilpailussa kymmenes.

Maailmancupia ylivoimaisesti johtava Norjan Jarl Magnus Riiber saavutti kilpailussa kauden 13:nnen voittonsa maailmancupissa, mihin yhdistetyssä ei ole ennen ylletty yhden kauden aikana.

Norjalaiset ottivat kilpailun neljä kärkisijaa. Riiberin perässä maaliin hiihtivät Jens Lurås Oftebro, Espen Björnstad ja Jörgen Graabak.

Herola tuli maaliin kaksi minuuttia voittajasta jääneenä ja totesi, ettei 10 kilometrin hiihdossa ollut enempää tehtävissä.

–  Ihan hyvä viikonloppu. Pitää olla tyytyväinen eiliseen palkintopallisijaan. Lasketaan onnistumiset eikä epäonnistumiset, Herola tuumi Ylen tv-haastattelussa.

Herolan hiihtovauhti on ollut koko joukon parasta, mutta mäkiosuudella on ollut vaikeampaa. Jatkossa hän kaipaa lauantain kaltaisia onnistumisia mäkihypyssä.

–  Se on nyt lähellä. Täytyy miettiä, miten eilinen taso saadaan vakioitua, Herola suunnitteli.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Lahdessa. Salpausselän kisoissa hiihdetään parisprintti lauantaina ja henkilökohtainen kilpailu sunnuntaina.

–  Ihan hyvä, jos hoidetaan Eeron (Hirvonen) kanssa Lahdessa parisprintti kotiin, Herola kaavaili kilpailua kotiyleisön edessä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut