Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pärmäkoski menetti asemiaan, 17:s sija hiihtocupin pitkässä kilpailussa

Östberg oli ottaa Johaugin kiinni, Norjan naiset hiihtivät kolmoisvoiton.

Krista Pärmäkoski. Risto Aalto

STT

Krista Pärmäkoski on jäänyt 17:nneksi maastohiihdon maailmancupin pohjoismaisen kiertueen yhteislähtökisassa Norjassa. Naiset hiihtivät cup-kauden pisimmän kisansa, 34 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Pärmäkoski oli vielä 20 kilometrin kohdalla seitsemäntenä. Hän jäi loppumatkalla niin paljon, että tuli maaliin yli neljä ja puoli minuuttia kärjen takana.

Kiertuetta johtava Therese Johaug näytti menevän ylivoimaiseen voittoon, mutta Ingvild Flugstad Östberg kiri neljän sekunnin päähän. Norjan kolmoisvoiton Meråkerissa varmisti Heidi Weng.

Anne Kyllönen oli kisan 21:s ja Laura Mononen 28:s. He tulivat maaliin lähes yhtä aikaa runsaan kuuden minuutin päässä Johaugista.

Kerttu Niskanen keskeytti kiertueen eilen. Hän satutti jalkaansa maanantaina liukastuttuaan.

Meråkerin kisa viivästyi vartin verran teknisten ongelmien takia. Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan kyse oli vaikeuksista saada televisiokuvaa reitin varrelta. Tv-kuva tyytyi seuraamaan vain kärkihiihtäjiä, mutta maisemat olivat komeat.

Alun perin kisa oli määrä hiihtää 38 kilometrin mittaisena Ruotsista Norjaan, mutta kova tuuli esti reitin käyttämisen tuntureilla.

Miehet hiihtävät samalla reitillä kuin naiset. Miesten kisa alkaa kello 14.30.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut