Lauri Markkanen sivussa ainakin kuukauden – mutkistaako pitkä sairausloma kesän sopimusneuvotteluja?

Lantion rasitusvamma pitää suomalaisen sivussa neljästä kuuteen viikkoa.

Lauri Markkaselle on nyt luvassa lepoa peleistä. Jonathan Daniel / AFP

Raiko Häyrinen / STT

Lauri Markkasen tavoite pelata kolmannella NBA-kaudellaan runkosarjan kaikki 82 ottelua ei toteutunut. Chicago Bulls tiedotti magneettikuvauksen paljastaneen varhaisen rasitusvamman suomalaispelaajan lantion oikealla puolella, mikä pitää Markkasen sivussa kentiltä neljästä kuuteen viikkoa.

– En muista mitään yksittäistä tilannetta, missä se olisi tapahtunut. Muutamassa viime pelissä se tuntui tavanomaiselta arkuudelta, olen saanut tavanomaista hoitoa ja olen yrittänyt valmistautua peleihin, Markkanen kertoi NBC Sportsille.

Markkanen kertoi tunteneensa arkuutta lantiossaan ensimmäisen kerran noin puolitoista viikkoa sitten. Bullsin tiedotteen mukaan vamman odotetaan paranevan levolla.

– Olisin todella halunnut pelata. Mutta samalla minulla minun täytyy ottaa askel taaksepäin ja miettiä, mikä oikeasti on fiksua. Mielestäni tein hyvän päätöksen. Olen samaa mieltä siitä, että tämä voisi pahentua, Markkanen sanoi.

Markkasen vamma on Bullsin surkeasti sujuneen kauden tuorein takaisku. Markkasen lisäksi aloitusviisikon sentteri Wendell Carter on sivussa nilkkavamman ja aloitusviisikon laitahyökkääjä Otto Porter Junior jalkavamman takia.

Markkanen ja Bullsin jälleenrakennusprojektin toinen kulmakivi Zach LaVine ovat pelanneet yhdessä 106 ottelua 210 mahdollisesta sen jälkeen kun he saapuivat Chicagoon kesällä 2017.

– Olisin epärehellinen, jos sanoisin, ettei tämä ole turhauttavaa meille kaikille. Mutta se maito on kaatunut. Meidän täytyy jatkaa, kehittää kavereita ja toivoa, että kaverit palaavat pian takaisin. Emme jää märehtimään tätä. Meidän täytyy jatkaa eteenpäin. Ja sen teemme, päävalmentaja Jim Boylen vakuutti.

Perjantai-iltana Bulls pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ilman Markkasta ja hävisi kotikentällään Sacramento Kingsille 81–98.

Vamma voi heikentää myös Markkasen neuvotteluasemaa tämän kauden jälkeen, jolloin Bulls voi tarjota hänelle jatkoa voimassa olevan tulokassopimuksen perään.

Markkanen oli kahtena ensimmäisenä kautenaan sivussa yhteensä 44 pelistä, eikä uusi poissaolo nosta hänen osakkeitaan. Lisäksi Markkanen on kuluvalla kaudella tilastoinut NBA-uransa pienimmät ottelukeskiarvot pisteissä, levypalloissa, pelitilanneheittotarkkuudessa, kolmostarkkuudessa, vapaaheittotarkkuudessa, torjunnoissa ja pelitilanneheittojen määrässä.

Markkasen tulokassopimus on voimassa kauden 2020–2021 loppuun asti, ja ensi kaudella Markkasen palkka nousee runsaaseen 6,7 miljoonaan dollariin. Vaikka osapuolet eivät tekisi jatkosopimusta ensi kesänä, Markkasen sopimus Bullsin kanssa on voimassa ensi kauden loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut