Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ott Tänak

Ott Tänak

Ari Mäntylä

Syntynyt: 15.10.1987MM-ralleja ennen kautta 2020: 105MM-voitot ennen kautta 2020: 12Maailmanmestaruudet: 2019Ensimmäinen MM-ralli: Portugali 2009Ensimmäinen MM-voitto: Sardinia 2017Kartanlukija kaudella 2020: Martin Järveoja

Ott Tänak voitti Viron rallimestaruuden Markko Märtinin rallitallin autolla vuosina 2008 ja 2009. Kaudeksi 2010 Tänak pääsi Pirellin kuljettajaohjelmaan. Tänak voitti N-ryhmän Jyväskylässä ja Britanniassa. Kaudella 2011 hän taisteli S2000-luokan mestaruudesta, mutta kolmesta luokkavoitosta huolimatta hän joutui tyytymään hopeatilaan.

Tänak sai elämänsä tilaisuuden, kun hän sai alleen M-Sportin WRC-Fordin kaudelle 2012. Mutta ulosajot ja tekniset viat jättivät hänelle luun käteen. Kauden 2013 Tänak nuoli haavojaan Viron rallisarjassa.

Kaudella 2014 Tänak ajoi sekä WRC2-luokan MM-sarjaa että kolme MM-rallia M-Sportin WRC-autolla. Mikko Hirvosen vetäytyminen MM-sarjasta antoi Tänakille tilaisuuden tehdaspaikkaan M-Sportilla kaudelle 2015. Koska kausi tuotti vain yhden kolmossijan, näytti Malcolm Wilson hänelle jälleen ovea kauden päätteeksi.

Tänak teki läpimurtonsa kaudella 2016, kun hän tappeli rallien voitoista DMackin renkailla varustetulla WRC-Fordilla. Wilson kutsui Tänakin takaisin M-Sportin tehdasautoon kaudeksi 2017 ja tuloksena oli uran ensimmäiset voitot Sardiniassa ja Saksassa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen pestasi Tänakin kaudelle 2018. Tänak ajoi voittoihin Argentiinan, Jyväskylän, Saksan ja Turkin ralleissa. Hän oli kauden nopein kuljettaja, mutta keskeytykset Portugalin, Sardinian, Walesin ja Australian ralleissa pudottivat hänet kuljettajien mestaruustaistosta. Tänak sijoittui kuljettajien MM-sarjassa lopulta kolmanneksi.

Kaudella 2019 Tänak tuplasi uran voittojensa määrän, kun hän valloitti Ruotsin, Chilen, Portugalin, Jyväskylän, Saksan ja Walesin MM-rallit. Hän varmisti kuljettajien maailmanmestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä rallissa Kataloniassa. Pian sen jälkeen virolainen ilmoitti siirtyvänsä Hyundaille kaudeksi 2020.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut