Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Esapekka Lappi

Esapekka Lappi

Ari Mäntylä

Syntynyt: 17.1.1991MM-ralleja ennen kautta 2020: 55MM-voitot ennen kautta 2020: 1Ensimmäinen MM-ralli: Jyväskylä 2011Ensimmäinen MM-voitto: Jyväskylä 2017Kartanlukija kaudella 2020: Janne Ferm

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi valloitti rallin Suomen mestaruuden näytöstyyliin vuonna 2012 voittamalla jokaisen SM-sarjan osakilpailun. Se saavutus palkittiin myös ajopestillä Skodan tehdastalliin.

Lappi vietti Skodalla kaksi kautta ja ajoi 18 MM-rallia. Määrätietoisen ja nousujohteisen Skoda-aikakauden huipennukseksi Lappi kruunattiin WRC2-luokan maailmanmestariksi 2016. Se takasi hänelle paikan Toyotan rallitallista kaudelle 2017.

Lappi aloitti kauden 2017 testikuljettajana. Tositoimiin hän pääsi Portugalin rallissa toukokuussa ja hämmästytti heti vauhdillaan. Uran toisessa MM-rallissa Sardiniassa syntyi jo kuusi erikoiskokeen pohja-aikaa ja uran neljännestä MM-rallista Jyväskylästä Lappi poistui voiton kera.

Lappi osoitti nopeutensa ja taitavuutensa, mutta sortui virheisiin kauden 2017 loppupuolella. Kaudella 2018 hänen vauhtimittarinaan oli MM-sarjan nopeimpiin kuljettajiin lukeutuva Ott Tänak. Lappi sijoittui kaudella 2019 kolme kertaa kolmanneksi.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen olisi halunnut pitää Lapin myös kaudella 2019, mutta Lappi suuntasi Citroenille. Hän sijoittui kolme kertaa toiseksi ja valmistautui toiseen kauteensa ranskalaisessa tallissa, kun Citroen ilmoitti yllättäen vetäytyvänsä MM-ralleista. Lappi joutui työttömäksi, mutta onnistui tekemään sopimuksen kaudesta 2020 Fordin rallitallin M-Sportin kanssa.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut