Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Elfyn Evans

Ari Mäntylä

Syntynyt: 28.12.1988MM-ralleja ennen kautta 2020: 86MM-voitot ennen kautta 2020: 1Ensimmäinen MM-ralli: Britannia 2007Ensimmäinen MM-voitto: Britannia 2017Kartanlukija kaudella 2020: Scott Martin

Kun isä on Britannian entinen rallimestari Gwyndaf Evans, ei syytä Elfyn Evansin vauhtiin ralliauton ratissa tarvitse kaukaa hakea. Elfynin kyvyt huomattiin jo varhain ja vuonna 2007 hän sijoittui kolmanneksi Ford Fiestalla ajetussa merkkiluokassa Britanniassa. Evans voitti sarjan vuonna 2008.

Vuonna 2010 Evans valloitti juniorien rallimestaruuden Britanniassa. Seuraavana vuonna Evans sijoittui toiseksi Britannian rallisarjassa ja vuonna 2012 hän oli paras FIA:n nuorten kuljettajien cup-sarjassa. Hän sai palkinnoksi WRC2-Fordin MM-sarjaan kaudeksi 2013.

Evans pääsi maistamaan WRC-auton vauhtia Sardinian rallissa vuonna 2013 ja ruuttasi kaikkien yllätykseksi kuudenneksi. M-Sport pestasi Evansin Mikko Hirvosen tallikaveriksi kaudelle 2014. Evans ylsi parhaimmillaan neljänneksi Meksikossa ja Saksassa.

Ensimmäisen kerran MM-rallin palkintopallilla Evans nähtiin kaudella 2015, kun hän ajoi kolmanneksi Argentiinan rallissa ja toiseksi Korsikan rallissa. Mutta ne saavutukset eivät riittäneet tallipaikan säilyttämiseen, vaan M-Sport potki Evansin WRC2-luokkaan kaudeksi 2016.

Evans sijoittui WRC2-luokan MM-sarjassa kolmanneksi vuonna 2016. Hänelle järjestyi WRC-Ford kaudeksi 2017, ja rahoittajana oli kiinalainen rengasvalmistaja DMack. Evans kiitti luottamuksesta, oli vähällä voittaa Argentiinan rallin, taisteli toiseksi Jyväskylän MM-rallissa ja otti uransa ensimmäisen MM-rallin voittonsa Britannian MM-rallista.

Evans jatkoi M-Sportin kuljettajana kaudella 2018. Hän ajoi kahdesti palkintopallille: toiseksi Portugalin rallissa ja kolmanneksi Kataloniassa. Kuljettajien MM-sarjassa Evansin pisteet riittivät seitsemänteen sijaan.

Kaudella 2019 Evans oli ajamassa voittoon Korsikan rallissa, mutta kärsi rengasrikon viimeisellä erikoiskokeella ja putosi kolmanneksi. Evans osallistui M-Sportin Fordilla vain kymmeneen MM-ralliin ja sijoittui kolmanneksi myös Meksikossa. Kauden päätteeksi Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen pestasi Evansin Toyotan tehdaskuljettajaksi kaudeksi 2020.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut