Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Gus Greensmith

Gus Greensmith

Ari Mäntylä

Syntynyt: 26.12.1996MM-ralleja ennen kautta 2020: 40MM-voitot ennen kautta 2020: 0Ensimmäinen MM-ralli: Walesin ralli 2014Kartanlukija kaudella 2020: Elliot Edmondson

Gus Greensmith harrasti teini-ikäisenä jalkapalloa ja oli neljän kauden ajan Manchester Cityn juniorijoukkueen maalivahtina. Hän siirtyi jalkapallosta kartingiin ja kisasi mm. Charles Leclercin kanssa 18-vuotiaiden maailmanmestaruudesta vuonna 2012. Rallista hän innostui isänsä esimerkistä.

Ensimmäisen varsinaisen rallikilpailun Greensmith ajoi kuusi vuotta sitten. Hän napsi luokkavoittoja R1- ja R2-luokan Ford Fiestalla ja voitti heti ensimmäisenä rallivuonnaan Britannian juniorimestaruuden.

Greensmith siirtyi R5-luokan Ford Fiestaan Walesin rallissa vuonna 2016. Kaudella 2017 hän osallistui seitsemään MM-ralliin ja oli parhaimmillaan viides WRC2-luokassa.

Kaudella 2018 Greensmith sijoittui WRC2-luokassa toiseksi Meksikon ja Argentiinan MM-ralleissa. Meksikossa hän sijoittui Fordin R5-autolla yleiskilpailussa yhdeksänneksi ja otti ensimmäiset kuljettajien MM-sarjan pisteensä. Kun Jyväskylästä ja Walesista irtosi WRC2-luokan kolmas sija, sijoittui britti WRC2-luokan MM-sarjassa neljänneksi.

Kaudella 2019 Greensmith ajoi kolme MM-rallia Fordin WRC-autolla ja kahdeksan MM-rallia Fordin R5-autolla WRC2 Pro -luokassa. Greensmith voitti WRC2 Pro -luokan Monte Carlon ja Turkin MM-ralleissa ja sijoittui luokan mestaruussarjassa kolmanneksi. WRC-kisoista Portugali ja Jyväskylä keskeytyivät ulosajon takia, mutta Saksassa hän sijoittui yhdeksänneksi.

Greensmith on ajanut kaikki 40 MM-ralliaan Fordilla ja jatkaa samalla automerkillä myös kaudella 2020.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut