JBA taistelee playoff-paikasta äärimmäisen tasaisessa koripallon 1A-divarissa – Korikouvot perjantaina vieraaksi vuoden ensimmäiseen otteluun

Kuva JBA:n ja LoKoKo006:n ottelusta. Arkistokuva Marko Kauko

Jyväskylä Basketball Academyn lähes kuukauden mittainen joulutauko päättyy perjantai-iltana. Koripallon 1A-divarin otteluun Jyväskylään vieraaksi saapuu Korikouvot Kouvolasta.Edellisen ottelunsa JBA pelasi 15. joulukuuta. Silloin jyväskyläläiset hakivat arvokkaan vierasvoiton samoista sijoituksista taistelevan Kristika Turun kustannuksella lukemin 61-64. Turussa JBA:n tehokkain oli kauden parhaan pistemäärän, 19, pussittanut 21-vuotias sentteri Kalle Peltonen.Ennen tämän viikon otteluita 1A-divarin runkosarjasta on pelattuna puolet. JBA on 11 ottelustaan voittanut viisi. Käytännössä jokaisessa tappio-ottelussakin JBA on kuitenkin taistellut tuloksesta viimeisille minuuteille tai jopa sekunneille asti.-Ihan tyytyväinen voi syyskauteen olla. Jokaisessa ottelussa pystyttiin kilpailemaan voitosta, mikä on pääasia. Turha yksittäisiä tuloksia on jossitella, sanoo JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.Ilman tappioita edenneen sarjakärki HBA-Märskyn takana 1A-divari on tällä kaudella ollut äärimmäisen tasainen. Tällä hetkellä JBA on sarjassa seitsemäntenä, mutta käytännössä sijoitukset 5-10 ovat täysin auki, ja jokainen ottelukierros voi heilauttaa sarjataulukkoa rajusti. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.Korikouvot tuonee parketille rutkasti liigakokemustaJBA pääsee vuoden ensimmäiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Harjoittelusta vuodenvaihteessa vastasi pääasiassa apuvalmentaja Juuso Sainio, kun Tupamäki oli luotsaamassa Suomen U18-poikia Tallinnassa pelatussa maajoukkueturnauksessa. JBA:n joukkue on lievästä alaraajavammasta kärsivää Aleksi Liukkoa lukuun ottamatta terveenä.Tupamäki nostaa esiin kaksi kehityskohdetta, joiden kautta tiukat ottelut voisivat kääntyä yhä useammin jyväskyläläisten eduksi.-Jos pystyttäisiin karsimaan pallonmenetyksiä ja osumaan isommalla prosentilla kaaren takaa. Ne on selkeitä kohteita, jos ihan statistiikka katsotaan, Tupamäki pohtii.Perjantai-iltana vieraaksi saapuva Korikouvot on Korisliigaa pelaavan Kouvojen kakkosjoukkue. Niinpä kouvolalaisten rosteri voi elää sen mukaan, ketkä milloinkin liigaringistä lähtevät divarijoukkueen matkaan. Sarjataulukossa Korikouvot on kolmantena. JBA:n ja Korikouvojen edellisessä kohtaamisessa, lokakuussa, kouvolalaiset voittivat niukasti 86-82. Vielä puolitoista minuuttia ennen loppua JBA oli edellä, mutta Korikouvot nousivat voittoon etenkin 18-vuotiaan HenriPermannon suorituksilla. Korikouvojen ykköspistemiehiä tällä kaudella ovat olleet juuri Permanto sekä 23-vuotias Tomi Lommi, jotka molemmat ovat saaneet vastuuta myös Korisliigan puolella.-Korikouvot on erinomainen joukkue. Siellä on neljä jätkää, jotka pelaavat säännöllisesti Korisliigaa ja lähes pelkästään entisiä nuorten maajoukkuepelaajia. Kova haaste näin alkuvuoteen, ennakoi Tupamäki.Koripallon 1A-divaria Jyväskylän Viitaniemessä, Gradian salissa: JBA – Korikouvot pelataan perjantaina 10.1. klo 18:30.    

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja