Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi taipui Ruotsille nuorten MM-pronssipelissä: "Kyllähän suomalaisella jääkiekolla on aina rahkeita parempaan"

Suomi johti peliä 2–1 vielä avauserän jälkeen, mutta Ruotsi hallitsi toista erää ja siirtyi 3–2-johtoon, joka piti loppuun asti. LEHTIKUVA / Petr Sznapka

STT

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen MM-turnaus päättyi kahteen peräkkäiseen tappioon. Kanadan välierässä tarjoileman röykytyksen jälkeen Suomi menetti pronssipelissä 2–1-johdon ja hävisi Ruotsille 2–3.

– Olen ainakin tyytyväinen poikien panokseen. He laittoivat itsensä likoon ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Olen kiitollinen heidän panoksestaan ja uhrauksistaan, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen sanoi Yleisradiolle.

Suomen parhaaksi peliksi MM-turnauksessa jäi silti puolivälierävoitto Yhdysvalloista. Välierässä Kanadaa ja pronssipelissä Ruotsia vastaan Suomi ei päässyt samalle tasolle.

– Pieni pettymys. Odotimme, että olisimme pystyneet yllättämään kovemmatkin maat. Jenkit voitettiin, mutta ei sitten muita. Erittäin hyvä mahdollisuus kyllä oli, tänäänkin, mutta tällä kertaa ei riittänyt, Helminen sanoi Yleisradiolle.

"Koppi on täynnä huippuyksilöitä"

Pronssipelin avauserä näytti vielä hyvältä Suomen kannalta. Nuoret Leijonat meni 1–0-johtoon ajassa 8.22, kun Kim Nousiainen käänsi kiekon Ruotsin maalille, mistä se kääntyi Patrik Puistolan luistimen kautta maaliin. Ruotsin Rasmus Sandin tasoitti tarkalla laukauksellaan ylivoimalla, mutta ensimmäiselle erätauolle Suomi meni 2–1-johdossa. Matias Maccelli pääsi yksin läpi Ruotsin keskialueen harhasyötöstä ja laukoi johtomaalin minuutti ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Ruotsi oli kuitenkin parempi ja repäisi loppuun asti pitäneen johdon. Ruotsilla oli useita maalipaikkoja jo ennen kuin tasoitus 2–2:een tuli erän puolivälissä. Suomen maalivahti Justus Annunen pysäytti Nils Höglanderin laukauksen, mutta ei saanut vangittua kiekkoa. Siihen polki ensimmäisenä Samuel Fagemo, joka tasoitti pelin

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin syntyi ottelun viimeinen maali, ja ratkaisu tuli halvalla. Linus Öberg sutaisi kiekon nollakulmasta maalin eteen, ja kiekko meni Annusen jalan kautta sisään.

Kolmannessa erässä Suomen peliä rikkoivat edelleen jäähyt. Vaihtovirheestä tullut rangaistus heitti Suomen 1.15 minuutiksi kahden miehen alivoimalle, jonka Suomi kesti ilman takaiskuja, vaikka Ruotsilla oli mahdollisuutensa mennä kahden maalin johtoon. Koko ottelussa Suomi istui kahdeksan kaksiminuuttista, kun Ruotsi selvisi viidellä.

Lopulta Suomelta ei löytynyt sellaista ratkaisuvoimaa, joka olisi tuonut pronssimitalit kotiin, vaikka tasoitusta haettiin viimeisen minuutin ajan ilman maalivahti Annusta.

– Kyllähän suomalaisella jääkiekolla on aina rahkeita parempaan. Joka vuosi tullaan taistelemaan mestaruudesta ja niin nytkin. Koppi on täynnä huippuyksilöitä, mutta ehkä nyt ei saatu koppia tarpeeksi pelaamaan toisillemme. Se näkyi ehkä tänäänkin siinä, ettei kauheasti syöty kiekkoa, Kristian Tanus sanoi Yleisradiolle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kanada voitti jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden
    5.1.2020 22:51

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut