Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kanada kuritti Nuoria Leijonia tylysti – Suomi hävisi MM-välierän 0–5 ja kohtaa pronssipelissä Ruotsin

Kanada antoi Suomelle MM-välierässä selkäsaunan. Lehtikuva/AFP

STT

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue sai karun selkäsaunan Ostravan MM-välierässä.

Kanada latoi avauserässä vajaassa neljässä minuutissa kolme maalia ja voitti ottelun lopulta 5–0. Raimo Helmisen valmentama Nuoret Leijonat oli avauserän jälkeen 0–4-tappiolla, eikä joukkue noussut enää voittotaisteluun.

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssipelissä Ruotsin ja Kanada loppuottelussa Venäjän.

Kanada karkasi nopeasti

Peli alkoi Suomen kannalta painajaismaisesti, kun Connor McMichael laukoi ylänurkkaan avausmaalin ajassa 1.48. Kun ottelua oli takana hieman yli kolme minuuttia, Alexis Lafreniere nosti rystyltä Kanadan toisen osuman. Jatkoa seurasi alle minuutti myöhemmin, kun Jamie Drysdale laukoi ranteella 3–0.

Suomen pelaamista leimasivat viisikko- ja yksilövirheet sekä hätäily.

Erän puolivälissä nähtiin keskustelua herättänyt tilanne, kun kanadalaispelaajan maila osui Sampo Rantaa ikävästi kasvoihin. Tilanteesta ei tuomittu Kanadalle jäähyä korkeasta mailasta, mutta Ranta sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Syynä oli, että Ranta laukoi kiekon Kanadan maalia kohti, vaikka peli oli vihelletty poikki.

Avauserän loppupuolella Ty Dellandrea vei Kanadan neljän maalin karkumatkalle. Maalivahti Justus Annunen ei saanut suljettua kiekkoa räpylänsä alle, ja Dellandrea pani irtokiekon sisään. Kanada rokotti Suomea armotta, eikä Annuselle osunut aivan paras ilta kohdalle.

Toisen erän ainoan maalin teki Lafreniere laukomalla kiekon ylivoimalla ranteella etukulmaan. Suomi piti erässä kiekkoa, mutta hallinta oli pitkälti näennäistä. Päätöserä oli enemmän ja vähemmän pelailua, eikä maaleja nähty.

Pronssipelissä vastaan Ruotsi

Tappio pudottaa Nuoret Leijonat valtaistuimeltaan, sillä Suomi on hallitseva maailmanmestari.

Venäjä eteni finaaliin nappaamalla Ruotsista 5–4-jatkoaikavoiton. Helpolla Suomi pronssipelissäkään tuskin pääsee, vaikka myös Ruotsin pelaajien päällimmäinen tunne on pettymys finaalipaikan lipeämisestä. Joukkueet kohtasivat Tshekin MM-turnauksen alkulohkossa, jolloin Ruotsi voitti jatkoajalla 3–2.

Kanada sai samalla hyvityksen viime vuoden tappiolleen. Suomi pudotti Kanadan tuolloin puolivälierässä. Kanadan riveissä on viisi pelaajaa, jotka olivat vuosi sitten häviämässä MM-puolivälierää.

Kanada on nähty edellisen kerran alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa 2018, jolloin se juhli mestaruutta. Venäjän edellinen finaalipaikka on vuodelta 2016 ja mestaruus vuodelta 2011.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut