Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kultaleijona Pesonen herkistyi jo ennen peliä: "Kyllä tällaiset muistaa aikanaan, kun hommat loppuu"

Harri Pesonen oli Leijonien parhaimmistoa. Jussi Nukari / Lehtikuva

Tomi Siren / STT

Leijonien esitys kotiturnauksen avauksessa vaihteli ehyestä hitusen repaleiseen. Kaikkiaan Suomi pelasi kuitenkin vahvasti ja jopa erinomaisesti, koska se nousi päätöserässä tappiolta voittoon.

– Kyllä se kertoo, että oikeanlaisia tyyppejä on joukkueessa, kaksi maalia viimeistellyt Harri Pesonen kiteytti.

Peliä ennen 9 421 katsojan yleisö seurasi hiljaa ja tarkasti, kun areenan kattoon nousi Leijonien tuoreinta maailmamestaruutta symboloiva lippu. MM-kultamiehistöön Slovakiassa viime keväänä kuulunut Pesonen myönsi, että ihan viilipyttynä hän ei kyennyt juhlavaa hetkeä seuraamaan.

– Joutui tunteita pidättelemään sisällään, varsinkin kun videota katseltiin. Oli siinä ehkä vähän vaikeuksia pitää ajatukset kasassa, Pesonen paljasti.

– Hieno videopätkä ja hetki. Kyllä tällaiset muistaa aikanaan, kun hommat loppuu, Pesonen jatkoi.

Venäjän joukkue koostui Leijonia nuoremmista pelaajista, suomalaisten keski-ikä 28-vuotta kertoi keskimäärin kolme vuotta kokeneemmasta kaartista vastustajaan nähden. Siinä missä Suomen miehistöstä peräti 13 osallistui MM-kullan voittamiseen keväällä Slovakiassa, niin Venäjän joukkue oli selvästi kansainvälisesti kokemattomampi sikermä.

– Tulokseen voidaan olla tyytyväisiä, aina kun Venäjän pystyy kaatamaan. Kuten nähtiin, niin vaarallinen joukkue se on. Ja pienestä se oli kiinni tänäänkin, Pesonen kuvasi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomi löi Venäjän "Muuramen mufloni" Harri Pesosen kahden maalin turvin 7.11.2019 21:07

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut