Puljujärvi palaa Leijoniin etuovesta – "Olen tullut pelaajana järkevämmäksi"

Jesse Puljujärvelle on tarjolla isoa vastuuta Helsingissä torstaina alkavassa EM-kotiturnauksessa. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

STT

Kotimaisessa jääkiekkoliigassa itseluottamustaan onnistumisilla parsinut Jesse Puljujärvi palaa miesten maajoukkueeseen etuovesta. Torstaina Helsingissä alkavassa EM-kotiturnauksessa Puljujärvelle on tarjolla isoa vastuuta.

Liigan Kärpissä taannoin seitsemän ottelun maaliputken vetänyt Puljujärvi treenasi tiistaina Suomen jääharjoituksissa ykköshyökkäysketjussa viime kevään maailmanmestarien Sakari Mannisen ja Harri Pesosen rinnalla. Se sopii vuoden 2016 nuorten maailmanmestarille Puljujärvelle.

–  Molemmat ketjukaverit ovat nopeita pelaajia. Tuodaan kiekko nopeasti ylös, viimeksi Leijonissa toukokuussa 2017 MM-lopputurnauksessa pelannut Puljujärvi suunnittelee.

Puljujärvi puski 2016–19 päätään kolmen kauden ajan NHL-päätyyn tavoiteltuaan vakituista pelipaikkaa Edmontonista. Otteluja kertyi kohtalaisesti 139, mutta lahjakkaan hyökkääjän NHL-läpimurto jäi vähäisillä peliminuuteilla tekemättä.

Kun hän liigakauden kynnyksellä yllättäen palasi Suomeen ja Kärppiin, hän ei olisi voinut parempaa valintaa tehdä: Puljujärvi voitti Kärpissä 2015 Suomen mestaruuden, joten tuttuun oululaisseuraan oli helppo sopeutua.

–  Olen nähnyt maailmaa, tullut pelaajana järkevämmäksi. Takana on pitkä kesä, olen parhaassa kunnossa. Olen nostanut tasoani kauden alusta. Pelaan parasta kiekkoani.

Se on näkynyt jäällä. 21-vuotias Puljujärvi nauttii kiekkoilusta.

Kärpissä Puljujärvelle vetoapua ovat antaneet ketjukaverit Juho Lammikko ja Mika Pyörälä. Maailmanmestari Lammikko lienee alkukauden suurin yllättäjä, sillä MM-Leijonissa enemmän puolustukseen keskittynyt keskushyökkääjä on Liigan pistepörssissä toisena, suomalaisista korkeimmalla.

–  Minulle käy kaikki roolit, kunhan saa pelata, Lammikko kiteyttää.

Kärppien ykkösketju on ollut Liigassa pitelemätön. Työnjako toimii.

–  Pyörälä on kaikessa hyvä. Kokenut mies pistää kaiken likoon, näyttää esimerkkiä. "Pulju" on iästään huolimatta kokenut pelaaja, Lammikko arvioi.

EM-avauksessa hänen vierellään ovat Kristian Kuusela ja MM-kisojen ketjukaveri Marko Anttila.

–  Anttila ja Lammikko pelasivat MM-kisoissa hyvin yhteen. Yritämme hyödyntää tuttuja tutkapareja, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.