Saksan jalkapalloliitto järkyttyi erotuomarin pahoinpitelystä

STT

Saksan jalkapalloliitto DFB esitti keskiviikkona vetoomuksen jalkapallotuomareiden turvallisuuden puolesta. DFB havahtui pahenevaan ongelmaan sunnuntaina, kun punaisen kortin saanut pelaaja löi erotuomarin tajuttomaksi ulosajotuomionsa jälkeen.

Helikopterilla hoitoon lennätetty erotuomari oli sairaalassa vielä kolme päivää tapauksen jälkeen.

–  Olemme tyrmistyneitä, huolissamme ja järkyttyneitä tämän väkivaltaisen teon raakuudesta ja erotuomariin amatööripelissä kohdistuneesta hyökkäyksestä, DFB totesi avoimessa kirjeessä, jossa se esitti tukensa jalkapallotuomareille.

Aiemmin maaliskuussa jalkapallotuomarit menivät Berliinissä viikonlopun ajaksi lakkoon protestoidakseen tuomarien amatööripeleissä kokemaa väkivallan uhkaa.

–  Lisääntynyt väkivalta eri viranomaisia vastaan on ongelma, joka koskee koko yhteiskuntaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sysäämme kaiken vastuun poliitikoille, DFB ilmoitti kirjeessään.

–  Jalkapallokentistä ei saa tulla turvattomiksi koettuja alueita. Tuomariin kohdistuvat hyökkäykset ovat rikoksia, joten niihin pitää soveltaa sen mukaiset rikosoikeudelliset toimenpiteet.

Berliiniläisseura Freidenauer TSC reagoi erotuomarilakkoon ja viikonlopun hyökkäykseen ilmoittamalla, että se palkkaa kotiotteluissaan tuomareille henkivartijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.