KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n

Jani Honkavaara johdatti KuPsin Suomen mestariksi. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

STT

KuPSin tällä kaudella Suomen mestaruuteen valmentaneesta Jani Honkavaarasta tulee Seinäjoen Jalkapallokerhon seitsemäs päävalmentaja kolmen vuoden sisään.

Miesten liigassa pelaava SJK vahvisti keskiviikkona Honkavaaran 2+1-vuotisen sopimuksen.

Talvella 2017 erotetun Simo Valakarin jälkeen SJK:n peräsimessä ovat käyneet Sixten Boström, Manuel Roca, Tommi Kautonen, Alexei Eremenko Senior ja Brian Page, joka on ottanut pestin vastaan kahdella eri kerralla.

Kolme viime kautta alakanttiin miesten liigassa pelannut SJK on ollut tuulinen seura. Suomen kuumimpiin valmentajiin kuuluvan Honkavaaran siirto Etelä-Pohjanmaalle on yllätys sitä taustaa vasten, vaikka hän onkin kotoisin Seinäjoelta.

Miksi kovassa uranosteessa oleva Honkavaara valitsi SJK:n?

–  Keskusteluissa vakuutuin seuran tavoitteista. Kokonaisuus ratkaisi. En ole miettinyt sitä, että SJK:sta saa helposti potkut. Olen täällä seuraavat kolme vuotta, jos ei ihmeitä tapahdu, Honkavaara lataa.

Honkavaaralle rahakas pesti

Honkavaara ilmoitti jo kesällä jättävänsä KuPSin. Miehen perhe asuu Tuusulassa, ja hän sanoi lähtöpäätöksen yhdeksi syyksi pitkän välimatkan.

Tuusulan ja Seinäjoen väli ei ole kuitenkaan paljoa lyhyempi kuin Tuusulan ja Kuopion väli. STT:n saamien tietojen mukaan Honkavaara sai SJK:sta erittäin rahakkaan pestin.

–  Minä voin sanoa, etten ole ollut pitkään aikaan halpa valmentaja. Taloudelliset ehdot täytyy totta kai olla kunnossa, mutta en ole koskaan mennyt sinne, mistä rahaa saa eniten. Yksi syistä siirtyä SJK:hon on se, että perheeni muuttaa tänne toivottavasti pian, sanoo Honkavaara, jonka vaimo on lähtöisin Seinäjoelta.

Honkavaaran nimi on kiinnostanut myös ulkomailla.

–  SJK oli kuitenkin ykkösvaihtoehtoni, hän linjaa.

SJK:n valmennuksen muut jäsenet eivät ole vielä tiedossa.

KuPSin mestaruuden taustalla kehitystyö

Honkavaara siirtyi vuonna 2016 KuPSiin saatuaan samana vuonna potkut HIFK:sta. Hän teki Kuopiossa vahvaa työtä kolmen kauden ajan.

KuPS oli etenkin tänä syksynä sarjan vakuuttavin seura nurmella, kun joukkue päätti kautensa kymmenen ottelun tappiottomaan putkeen. KuPS hävisi koko kaudella vain neljä ottelua.

–  Se oli monen vuoden projekti. Kokeneet pelaajat pitävät tasonsa, mutta nuorissa on potentiaali, ja sen lunastaminen voi tehdä joukkueesta paremman. Tietenkin myös onnistuneet hankinnat olivat isossa roolissa, Honkavaara sanoi ja kehui KuPSin nuorten pelaajien tasonnostoa.

SJK:n kausi päättyi vaatimattomaan yhdeksänteen sijaan.

–  Potentiaali pitää osata hyödyntää. En osaa sen tarkemmin sanoa, miksi SJK ei ole menestynyt viime vuosina. Se on varmasti monen asian summa. Viime kausi pitää analysoida tarkemmin ja kääntää katse tulevaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.