Honka nautiskeli pronssimitalista, mutta valmistautuu jo europaikasta taisteluun

Veikkausliiga

STT

Miesten jalkapalloliigan päätöskierros tarjosi toisena vuonna peräkkäin mitalimahdollisuuden Hongalle, eikä espoolaisjoukkue jättänyt toista mahdollisuuttaan käyttämättä. Honka peittosi mestaruussarjan päätöskierroksella IFK Mariehamnin 3–0 ja otti nykyisen liigataipaleensa ensimmäisen mitalin.

–  Mitalit eivät ole jokapäiväisiä, mutta kausi on kesken. Kolmas sija ei tuonut paikkaa europeleihin, ja meillä on iso nälkä päästä Eurooppaan, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara paalutti.

Kolmas sija takasi paikan pudotuspeleihin, joissa taistellaan paikasta ensi vuoden europeleihin. Hongan vastustaja selviää ensi viikolla.

–  Kauden tavoite on europaikan saavuttaminen, joten mitalia ei voida juuri juhlia. Valmistaudumme mahdollisimman hyvin europaikasta taisteluun, Vasara jatkoi.

Kandjille kauden ensimmäinen täysosuma Hongassa

Vuosi sitten Honka jäi KuPSia heikomman maalieron takia ulos mitaleilta, joten lauantaina espoolaiset eivät jättäneet mitään muiden otteluiden tulosten varaan.

Kärkimies Macoumba Kandji hyödynsi IFK Mariehamnin puolustuksen liukastelun, karkasi läpiajoon ja narutti maalivahti Oskari Forsmanin. Täysosuma oli Kandjille kauden ensimmäinen Hongassa. Toisella jaksolla Borjas Martin ja Arlind Sejdiu sinetöivät voiton.

–  Tuntuu hyvälle. Viime vuonna olimme jo lähellä, mutta Honka parantaa kausi kaudelta, Kandji iloitsi.

Kaudella 2018 Kandji teki 16 liigamaalia. Tänä vuonna hän pelasi Iranissa ja palasi Honkaan elokuussa, mutta oli aluksi sivussa loukkaantumisen takia. Kaksi viikkoa sitten hän pääsi KuPSia vastaan vaihdosta kentälle ja kiitti lauantaina avauksen paikasta.

–  Minulla oli pieniä vaivoja. Kunto paranee koko ajan, ensi kaudeksikin sopimuksen tehnyt Kandji tuumi mitali kaulassa.

–  Mutta meillähän riittää vielä pelattavaa. Tavoitteena on paikka ensi vuoden Eurooppa-liigan karsintoihin, ja aion pelata sielläkin.

Espoolaisten edellisen liigataipaleen aikana Honka saavutti hopeamitalit 2008, 2009 ja 2013. Talousvaikeudet pudottivat espoolaiset liigasta kauden 2014 päätteeksi. Honka haki vauhtia Kakkosesta asti ja nousi Ykköseen kaudeksi 2017 ja liigaan kaudeksi 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.