Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EK22: Kärkikolmikko näyttää selvältä ennen Power Stagea - Meeke keskeytti jälleen, Breen otti aikasakon

Kalle Rovanperä on matkalla ylivoimaiseen luokkavoittoon. Agata Anttonen

Jyri Salonen

Jyväskylän MM-rallin kärkikolmikko näyttää Laukaa 2 -erikoiskokeen jälkeen selvältä. Ott Tänak, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala nousevat palkintokorokkeelle, jos ajavat ehjästi viimeisen Power Stage -erikoiskokeen. Tänak johtaa kilpailua 21,1sekunnin erolla Lappiin ja 29,7 sekunnin erolla Latvalaan.

- Jos en mää mokaa, niin eiköhän tää oo tässä, Lappi sanoi

- Kilometrit loppuvat kesken. En saa millään Esapekkaa kiinni, ellei hän tee virhettä, Latvala kommentoi suomalaisten välistä taistelua.

Tänak ilmoitti, ettei aio varmistella Ruuhimäen Power Stagella, jossa tarjolla on lisäpisteitä MM-sarjaan.

- Olen kilpa-ajaja, haluan voittaa myös Power Stagen.

Laukaan nopeimmaksi hurjasteli Hyundain Andreas Mikkelsen, joka on tiukasti kiinni neljännessä sijassa ennen Sebastien Ogieria. Eroa kaksikon välillä on 2,2 sekuntia.

Toyotan Kris Meeke keskeytti jo toistamiseen tämän vuoden rallissa. Meeke jatkoi kilpailua lauantain keskeytyksen jälkeen Rally 2 -säännöllä. Hänen tavoitteenaan oli haalia lisäpisteitä kisan päättäneellä Power Stagella, mutta se jäi nyt haaveeksi.

Hyundain Craig Breen otti 20 sekunnin aikasakon, kun hän myöhästyi tallimääräyksen vuoksi erikoiskokeen lähtöalueelta kaksi minuuttia. Aikasakon seurauksena tallitoveri Thierry Neuville nousi hänen ohitseen kuudenneksi. Temppu oli odotettu, sillä Neuville taistelee kuljettajien maailmanmestaruudesta.

Teemu Suninen on kahdeksantena ja WRC2-luokan kuningas Kalle Rovanperä yhdeksäntenä. WRC2-kuskeista Emil Lindholm ja Venäjän Nikolai Gryazin onnistuivat ajamaan Laukaan ek:n Rovanperää nopeammin.

 

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut