Jyväskyläläiskirjailija niputtaa kultaleijonien poikkeuksellisen tarinan – osa tuotoista vähävaraisille junioreille

Tuomas Heikkilä

Reilun kuukauden ikäinen Suomen jääkiekkohistorian kolmas miesten maailmanmestaruus lyödään syksyllä kirjoihin ja kansiin. Jyväskyläläisen toimittaja-kirjailija Harri Pirisen teos Kultaleijonien tarina 2019 ilmestyy Bazar Kustannus Oy:n julkaisemana lokakuussa.

Pirinen käy läpi joukkueen yhteenhitsautumisen vaiheet 12 viikon ajalta, ensimmäisestä harjoitusleiristä kultajuhliin. Kirjaa varten tehdyissä lukuisissa haastatteluissa ääneen pääsevät niin pelaajat kuin valmennusryhmäkin, mutta myös se hiljainen taustajoukko, joka omalta osaltaan mahdollisti menestyksen.

Runsaasti kuvitettu teos sisältää tarinoiden ohella kattavat tilastot ja pelaajaesittelyt. Osa kirjan myyntituotoista ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Kaksi vuosikymmentä urheilutoimittajana työskennellyt Pirinen on aiemmin kirjoittanut kaksi jääkiekkoaiheista kirjaa. Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 sekä Helsingin IFK:sta kertovan teoksen Stadin Kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö ovat Pirisen käsialaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut